dilluns, 18 de gener del 2010

Els comptes del Gran Capità o la remodelació de la Plaça de les Tortugues.

S'acosten les eleccions i cal anar fent cosetes i per això s’anuncien grans projectes “virtuals”, que segurament no es faran realitat, però que ara serveixen per ocupar espais als mitjans i així fer-se propaganda de la gran gestió que es fa.

El primer cas que em crida l'atenció és la remodelació de la Plaça Pompeu Fabra o “vulgus”, i a partir d'ara, de les Tortugues, que fins i tot l'he vist anunciada com nova zona verda. I és que aquesta remodelació te el seu entrellat:

Resulta que en els pressupostos del 2008 l'Ajuntament d'Igualada traspassa a l'empresa SIMA uns € 800.000 com a ampliació de capital, per emprar-ho en la construcció d'un aparcament soterrat a la plaça de les Tortugues.

Després de gastar-se € 60.000 en el estudi, propaganda amb triptic inclós i de fer una consulta popular per intentar vendre els pàrquings més cars que ningú i a 50 anys, resulta que per falta de clientela es desestima el projecte i es deixa de fer el parking...

En els pressupostos d'enguany hi apareix una partida de € 693.000 per remodelar la plaça.

La meves preguntes són les següents:

  • Tornarà SIMA els € 800.000 a l'Ajuntament i la remodelació resultarà gratuïta, com fora el mes lògic?

  • Costarà la plaça € 693.000 + € 800.000 + € 60.000 = € 1.553.000 o sigui pel cap baix uns 250.000.000 de les antigues pessetes?.

  • Si no es tornen els diners, podrem preguntar que n'ha fet SIMA i on han anat a parar?

  • Qui és el responsable de tot plegat, que més aviat sembla un desgavell que no un projecte?

Ara pregaria que algun dels il·lustres regidors, tan fa que sigui d'Entesa com del seu club de fans el PPc, que expliqués aquests comptes - que semblen els del Gran Capità – que detallaba les despeses com en l’acudit “en picos, palas y azadones, cien millones…”. Però segur que no ho farà, perquè així és com funciona SIMA i l'Ajuntament.

Per acabar-ho d'adobar, el projecte contempla la supressió d'unes 40 places d'aparcament que ara hi han en l’entorn de la mateixa, suposo que com castic per no haver volgut comprar les de l’aparcament fantasma. Aixo sí, es quasi bé segur que s’hi posen tantes pilones com puguin – i que seran del perillós model triangular “Juan Palomo”, perdò, vull dir “Aqualata” - de les quals l'arquitecte Municipal en Carles Crespo n'és el dissenyador a can Fàbregas i també el qui decideix les que es posen, quantes i a on.

Ja podem imaginar el que pot arribar a passar en les coses “grans”, si aquesta és la manera que tenen d'administrar els nostres diners, diguem, en les “petites”. Esgarrifa pensar en el que poden fer aquests sapastres, manegant un WTC, un Palau de Congressos o tantes altres obres virtuals que aspiren fer, per no parlar del desastre del POUM.

La seva incompetència i ineptitud són de tal magnitud que seran la ruïna de la ciutat, sinó si no es fa quelcom perquè no perdurin en el poder. Cadascú a la seva manera. I ací si que a bon entenedor, poques paraules li fan falta.

Que ho païu bé i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Els comptes haurien de ser no tan sols públics, si no a mes publicats a tots els diaris de la ciutat.

Es clar que aixo, no interessa... n o fos cas que se sapigues massa, "a la ciutadania quan mes atontadets millor"

Jordi ha dit...

Les empreses públiques com SIMA, no tenen la obligació d'estar auditades? (Per exemple el Palau de la Música, era auditada per Deloyete no?)
En el cas que sigui així, se sap el nom de l'empresa que fa les auditories? ... Potser tindriem alguna sorpresa ....

Atentament,
Clar com l'Aigua

Anònim ha dit...

Es podria fer un blog que exposés de manera clara els comptes de l'ajuntament per tal de que els entengués fàcilment tothom? O no està tot publicat als PDF del ajuntament?

Clar com l'aigua ha dit...

Amb el teu permís he posat un enllaç cap aquest post teu des del meu blog:

http://jordipuiggros.wordpress.com/2010/03/26/destructors-de-records/

Aquest tema fa dies que hem té molt indignat.
Salut!

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Putxi,
Ja saps que el permís el tens com tothom que vulgui comentar, apart de que és un orgull i un plaer que ho facis servir.
Una abraçada.
Josep M.