diumenge, 30 d’agost del 2009

Ja sóc aquí! De nou. Avui va del nyap bici al polígon - il•lustrat amb fotografies.

Avui he anat a comprovar personalment el carril nyap bici del polígon molt prop de la rotonda de darrera el nou Hospital.

Costa de creure que una persona amb enteniment, i dos dits de front, hagi tingut l'acudit de fer aquest nyap. Per constatar tal cúmul de despropòsits, m'he dedicat a fer una volta a tot el circuit amb la càmera i us convido a enllaçar amb el resultat, 38 sortides de vehicles i unes deu de persones en un circuit de prop de 1.250 m de recorregut. La distancia a la paret, i per tant a les portalades de sortida de vehicles, és d'un metre escàs. No hi ha espai, ni temps material, per reaccionar (sigui vehicle o ciclista) i evitar una topada que pot ser greu o molt greu. Tot un record Guinness a la ineptitud, i un monument a l'estupidesa. Potser no hi hagi ciclistes que s'atreveixin a circular-hi, perquè seria quasi un practicant d'esports de risc. Però si n'hi ha i es produeix un accident, Déu no ho vulgui, s'hauria de demanar responsabilitats a qui ha dissenyat aquest nyap i els qui han permès que es faci. Amb administracions tan prim mirades en temes de seguretat, haurien d'anar directament a la presó, perquè el risc és tan evident que no passaria cap control.

Com que ja vaig escriure sobre aquest tema http://www.igualadi.com/2009/04/carril-bici-amb-double-bad-milk-o.html, us deixo amb imatges que són més entenedores que les paraules.

Els comentaris us els deixo a vosaltres, si es que un nyap així mereix que el comentem. El normal seria que ja no fos necessari i que s'haguessin pres mesures, però ja se sap que estem en el país de Juan Palomo (aquell que diu "yo me lo guiso yo me lo como")

Però el trist és que els responsables d'aquest desgavell són els que dirigeixen també els destins d'Igualada. El dia que s'aixequi l'estora podem quedar realment "estorats" del que haurà fet aquesta colla d'Entesa, que volen enlluernar-nos amb projectes faraònics i en canvi són incapaços de fer bé ni les coses mes senzilles. Sense anar més lluny com solucionar el problema de les cagades de gos. Això és un tema que reclama sense cap èxit el PPc, que són els socis a l'ombra del Govern. Si no els fan cas a ells ja us podeu imaginar el que passa quan ho demana un ciutadà de peu. Doncs com sentir ploure.

Però l'exemple més vergonyós de la manera de fer de l'Entesa és el cas (millor dit el no fer cas) de les 10.750 firmes de ciutadans per demanar canvis en les zones blaves. Aquesta burla i menyspreu ja dura quatre mesos amb el silenci més bascós perquè després del Ple en que es va trobar hom esperava més esperit democràtic, respecte i educació. Sembla que ells estiguin més a gust amb les dictadures mes recalcitrants. Tant de temps al front del govern municipal els ha tornat superbes i prepotents.

Potser ja seria hora de que els ciutadans, desencisats o no, penséssim quelcom per baixar-los del pedestal. Crec que aquesta gent no hauria de seguir portant les regnes d'Igualada, perquè pensen que és la seva finca i ens estalviarem els desgavells que estan fent.

Espero que el músic pagat que tenen per lloar les seves proeses i líder de la mobilitat sostenible, en Carles Cuerva, li compensin bé perquè per defensar nyaps com aquest es necessita tenir molta moral per no dir morro. Però potser ja li van dir quan el van contractar que d'aquests desgavells n'hi haurien molts i que ja feia part de la feina i del sou.

Que cadascú reflexioni i decideixi el que ha de fer en les pròximes eleccions Municipals, que ja no parlem de vendre fum, perquè ara ja hi ha molts nyaps, i això ja no és innocu i costa diners.

Fins un altre.

Josep M. Torras Payerol