dimarts, 17 de novembre del 2009

Piscines Municipals?

Carta publicada a l'Anoiadiari, per en David Jaume - Squaix Igualada, no vull comentar gran cosa, la carta s'explica per si sola. Que la gent comenci a prendre consciencia de les mans en les que estem i faci quelcom per canviar-ho.

Sense més dilacions la carta:

Igualada, l’oasi?

DIMARTS, 17 NOVEMBRE 2009. 03.00H

Un conegut economista del país deia fa poc en una tertúlia radiofònica que tristament els joves universitaris catalans volien ser funcionaris abans que ser Bill Gates. Aquesta realitat tant pobre em fa reflexionar sobre quina classe de país em fet entre tots.

Un país incapaç de crear empreses, on el joves talents tenen com a únic objectiu treballar sota aixopluc de l’administració, es un país malalt.

Hem creat un país on ser un petit o gran empresari es un problema enlloc de ser una feina respectada i reconeguda com qualsevol altre.

Hem creat entre tots un país, on cal fer les coses malament per rebre subvencions i el que les fa be, perquè les ha de rebre oi?

Com que la classe política solament es mobilitza quan hi ha quelcom a guanyar, ara toca l'esport. En aquí hi ha un bon filó de vots. Fa uns anys que molts petits i grans empresaris del sector esportiu catalans veuen com els polítics tallen la cinta de noves instal·lacions esportives pagades via subvencions però gestionades a nivell privat. Però vet aquí, que sempre amb presència de personatges afins del partit que governa al municipi.

En altres paraules: Terreny municipal, subvencions d'administracions públiques, canons anuals per gestionar la instal·lació, però gestió PRIVADÍSSIMA. Amb calés públics és molt fàcil ser empresari i guanyar diners.

La resposta en versió política ja la sabem: Va ser un concurs just i tothom s’hi podia presentar...però resulta que sempre guanyen els mateixos allà on es presenten.

Si això no es competència deslleial ja em direu que és sinó.

Jo em pregunto quina subvenció va donar l’ajuntament a un centre de fitness inaugurat fa dos anys a Cal Font o quina ha rebut un club també igualadí recentment inaugurat al Polígon.

O quina ha rebut, el nostre club en 23 anys d’història i sempre complint religiosament amb la seva aportació anual a les arques de l’ajuntament via IBIS immorals, escombraries escandaloses o guals caríssims per fer aparcaments pel nostres socis. Per no esmentar altres impostos directes o indirectes com normatives, riscos, permisos, llicencies, etc...

Em pregunto perquè serveixen els nostres impostos... per finançar a la competència?

El més trist de tot és que l’ajuntament no en tenia prou i calia afavorir un xic més als de sempre i amb un “alarde” d'eficàcia, ha dotat d’aquesta nova instal·lació de ponts, palanques, carrils bicis i rotondes per facilitar-ne els accessos.

També ens preguntem quantes facilitats hem rebut del nostre ajuntament aquests centres esportius o d’altres de privats més petits perquè els seus clients hi puguin accedir amb més comoditat.

La cirereta del pastís la posa l’empresa que ha construït el flamant nou equipament, entre altres moltes obres públiques de la ciutat que ha dut a terme.

Resulta que aquesta empresa, participa en la gestió privada del mateix en un percentatge prou important i a més curiosament està presumptivament relacionada amb el cas “pretoria”, trama de corruptela urbanística de grans proporcions. Caram!!!

Però clar, sota el paraigües de l’administració pública aquí no passa res. Això es producte de normalitat democràtica i un escàndol taparà l’altre.

Decididament i conforme em faig gran m’adono que en aquest país, cal ser amic de.. i que els nivells d’intervencionisme polític són inaguantables i seguint aquest camí no arribarem ni a la cantonada. A aquest pas ningú voldrà fer cap iniciativa i llavors ve quan ens preguntem perquè desapareixen les PIMES!!.

I els igualadins? que fem els igualadins?. Doncs el que hem fet sempre: Ens queixem de portes endins però paguem i callem.

I amb tot el que cau, a sobre ens diuen que anem a votar. Mare de deu!!!

I aquesta és la meva ciutat, tristament un oasi?

PD: La carta iels comentaris:http://www.anoiadiari.cat/carta/4460/igualada-l-oasi