diumenge, 6 de gener del 2008

Carme Chacón i el preu dels llagostins.

Les solucions dels problemes per la via socialista, acaben amb la meva capacitat de sorpresa, que es molta. L'última “pallassada” ha segut la súper genial i lluminosa idea, única en el “mon mundial” d'ajudar als joves a llogar vivenda, donant un ajut a fons perdut de € 240 al mes.

Jo ja no sé si tenim un país governat pels últims de la classe de quan anàvem a escola, aquests que es passaven el dia a la lluna de València o donant pel”sac” amb perdó, que no se n'assabentaven de res i ara resulta que son els que manen i tenen idees lluminoses o estan il·luminats, o bé simplement son uns espavilats que viuen a la nostra esquena i ens tenen a tots enganyats.

No en tenim prou amb la representació Catalana al govern, un ministre de justícia-industria, que amb perdó “no te punyetera idea de res”, que està tan perdut, que no es troba ni a si mateix i que cada vegada que obra la boca em fa sentir vergonya aliena, que ara havia de sortir una altre il·luminada del pscPSOE a solucionar un problema agreujant-lo.

En fi la quadratura del cercle, però anem a pams, perquè sigui entenedor:

- Tots estem d'acord o hauríem d'estar-hi que en el mercat impera la llei de l'oferta i de la demanda i que s'equilibra en aquest sentit. (Durant l'any els llangostins tenen un preu equilibrat) D'acord?

- Quan hi ha molta demanda, els preus de l'oferta s'apugen. (Els llagostins per les festes de Nadal). Si?

- Avui en dia el lloguer dels pisos esta molt alt i fora de l'alcans de molta gent, joves principalment. (Els llagostins son massa cars, quasi ningú en compra). Cert?

- Actualment també hi ha més oferta que demanda en el mercat dels pisos, lloguer o compra. Es a dir hi ha més pisos dels que la gent necessita o que la gent pot comprar o llogar, degut al preu. (Desprès de les festes, hi han molts llagostins i pocs compradors). Veritat?

- Si toquéssim l'oferta, a base de promocionar el lloguer, construint molts pisos de lloguer per a joves en sol públic a preu real, no mitjançant tripijocs, faríem que el preu de l'oferta baixés encara més. (Si posem més llagostins al mercat, el preu d'aquests devalla). Si o no?

- Ara bé, si donem ajudes gratuïtes a una part de la demanda “els joves”, aquesta s'incrementarà i l'oferta apujarà els preus fins arribar a un equilibri. (Si la gent demana molts més llagostins dels habituals durant l'any, perquè ha rebut uns diners extra que no esperava, el preu del mateixos pujarà per la inesperada demanda). Oi?

- Conclusió, per comptes de solucionar el problema lo que aconseguiran serà, que els preus de la vivenda de lloguer augmentin, perquè posaran mes diners al mercat, lo que fara augmentar la demanda, resultat invers al que es pretén. (Per comptes de poder comprar els llagostins més barats que es lo que es pretenia, es compraran més cars). Per nassos.

- Dir que el govern controlarà que no hi hagin abusos en l'oferta, es tan ridícul que retrata a qui ho diu. Què han fet fins ara perquè la vivenda no s'apugés durant aquest últims anys o es que ara ja tenen el remei miraculós per aconseguir-ho? (Des de quan l'Estat es dedica a la pesca i comercialització de llagostins?).

Sap on aniran a parar aquest diners de tots Sra. Chacón? Dons a les butxaques dels de sempre, apart d'agreujar una mica més el problema, si això encara fos possible, i a malbaratar els diners de tots, que per cert cada vegada son menys, gracies a politics il·luminats com vostè.

La campanya electoral, facin el fotut favor de pagar-la amb diners de la seva butxaca i deixin ja de regalar “paros agrícolas” cada vegada que necessitin comprar vots, per guanyar unes eleccions.

Viuen tan fora de la realitat, que es podria pensar que son alienígenes, el problema es que les conseqüències de les seves bajanades ho paga sempre el “poble”, a qui aparentment han de servir.

L'hi recomano que dediqui part o tot, com vostè vulgui, de l'immerescut sou que guanya a costa de tots, a fer obres de caritat, per comptes de fer invents amb els nostres diners.

Que tingui un bon any i passi per l'ombra “Sra. Ministra”. Fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

1 comentari:

agustí masip ha dit...

Hola torno a ser jo.
D'acord en les lleis d'oferta i demanda, però els llagostins es fan malbé amb el temps i els pisos poden estar tancats tarnquilament si no necessito calers....Ei! d'acord en que donar els 240 no soluciona el problema.

Agustí