dimecres, 9 de setembre del 2009

Admiro la “coherència democràtica” de n’Aymamí quan pontifica.

En un mitjà local he llegit unes declaracions de l'inefable Aymamí sobre la consulta popular a Arenys de Munt, que m'han deixat bocabadat.

Clar que ell considera una pèrdua de temps qualsevol consulta popular, sinó mireu les firmes en contra de l'ampliació de les zones blaves, 10.750 siguin de gent d'Igualada o de la comarca i en van quedar de penjades. Fa quasi sis mesos que es va presentar a l'Ajuntament demanant fer una consulta popular i fins avui ni "mu".

És clar que per una persona que creu que el ciutadà només pot exercir la democràcia cada quatre anys, és molt coherent el considerar una pèrdua de temps això de que les consultes populars. Simplement ell és sols també demòcrata uns mesos abans de les eleccions, i desprès prepotència i despotisme i fins a les properes.

Sota aquestes premisses, tampoc haurien d'existir les enquestes - que no deixen de ser una consulta popular - i bé que en fa ús uns i altres quan els interessa, i així les fan servir com millor els hi sembla, segons els siguin o no favorables.

Mireu, quan unes persones volen fer una consulta popular, recollir unes firmes perquè es faci un referendum popular, o volen expressar el seu descontent, o la seva opinió sobre qualsevol tema, fan simplement un exercici democràtic. I la democràcia, que ningú ho oblidi - la memòria és punyetera quan interessa - emana del poble, i no hi ha res més democràtic i pur – pel damunt del que opinin polítics i jutges - que el poble expressant la seva opinió i reivindicant el que vulgui. Perquè, que són els polítics sinó servidors dels poble!

El sol fet de voler prohibir l'exercici sà i democràtic, d'una consulta popular és un atemptat a la convivència pacífica i alguns s'ho haurien de fer mirar.

No és rellevant el resultat d'una consulta, quan simplement es tracta de conèixer l'opinió de la gent sobre un determinat tema. Ho és molt més l'oportunitat de poder expressar-la. No cal ser tan primmirat en qui convoca una consulta, quan sols dient que es tractava d'una enquesta - canvi purament semàntic - ja no hi hauria res a dir sobre la validesa de la consulta... Perquè en el fons el "referèndum d'Arenys" és això, o no?

O potser és que ara es qüestionarà també el Instituto Nacional de Estadística i totes les empreses que es dediquen a fer enquestes - consultes populars - en diversos temes, incloent-hi els mitjans de comunicació digital a Internet?

Donat que molts polítics i gent de la justícia estan acostumats als nomenaments a dit, potser per això s'obliden del que és democràcia. Per tant, com diu un amic meu,"calladets alguns estan més guapos".

A n'Aymamí cal refrescar-li les seves pròpies paraules en el tema de la consulta popular: "ho considero un 'error' i que pot comportar alguna conseqüència desagradable, com violentar la convivència dels ciutadans". Li sonen 10.750 ciutadans i dos grups al facebook 1.948 i 613 persones apuntades, protestant per l'ampliació de les zones blaves? I aquesta entestada seva "no violenta la convivència dels ciutadans"? O vostè es fa el cec i el sord, només quan l'interessa?

Bé aprofitant la ben "entesa" l'hi comunico que el proper dia 15-09-09 a les 11 del matí, l'Imma i jo, com a ciutadà que no representa a cap partit – ho puntualitzo perquè sé el que diran - presentarem una queixa davant de la síndica de greuges municipal. Suposo que vostè ja sap que hi ha prou fonaments per fer-la, ja que la seva manca de resposta a l'expressió absolutament democràtica de 10.750 ciutadans demanat una consulta popular sobre l'ampliació de les zones blaves, que vostè es permet el luxe de qualificar d'antidemocràtic i menystenir-lo amb el seu silenci administratiu, així com el debat en el plenari municipal sobre el tema mereixen quelcom més de la seva part.

Quan ha de parlar calla i quan ha de callar parla. Quina manca de coherència, Déu meu!

Que ho paeixi bé i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

2 comentaris:

David ha dit...

Tens tota la raó! Celebro que CiU hagi fet el pas endavant de donar suport als referèndums d'autodeterminació. Artur Mas fa temps que ho anava pregonant, ja era hora de marcar paquet i lluitar per la llibertat d'opinió, la lliure expressió dels catalans.

A molts els hi fa por que es pregunti a la gent ja que la resposta no els hi pot agradar, tot i que em sorprèn que així ho faci el senyor alcalde que té nom de plany italià (Aymamí): Ell va reconèixer que votaria SÍ a un referèndum de independència, però... és clar! ha d'acatar les directrius que marca el partit (PSOE), no a preguntar no fos cas que surtis el sí.

Lluitarem per aconseguir un referèndum a Igualada, perquè hom té dret a decidir el seu futur!

Salut!

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Que hi hagi sort David.
Una abraçada.
Josep M.