diumenge, 3 de febrer del 2008

WTC Igualada - S’han begut l’enteniment o estem tots sonats?

L’altre dia vaig llegir un article sobre el WTC a Igualada explicat per l'inefable doctor en econòmiques, empresarials i vividor de “rifetes” Sr. Riba, explicant les excel·lències del WTC aprovat pels socialistes amb la col·laboració dels seus inefables aliats i també “grans empresaris” del PP algun d’ells vivint també de la “rifeta”.

En l’article vaig trobar declaracions com la següent:

Tan de bo no estiguem a punt d’una recessió, sinó d’un alentiment del creixement, però en qualsevol cas serà.....”. Visca els seus “bemolls” doctor Riba, quan tot el mon empresarial està a l’expectativa de la situació econòmica i vostè “amunt i crits”, com es nota que els diners no surten de la seva butxaca, sinó de la butxaca dels “tontos” dels Igualadins.

Fer una inversió amb els nostres “calers” en el sector terciari de “més” de 60 milions d’euros, amb elucubracions d' aquest tipus en els temps que corren, es de “il·luminats”. Que Deu ens agafi confessats!

Però com no tot han de ser paraules ací algunes dades de ciutats amb govern socialista que tenen el WTC’s o els estan construint.

Barcelona: 1.390.000 habitants. WTC Barcelona 130.000 m2, desconec l’import. Empreses promotores: Port de Barcelona, FCC, Transmediterranea, BSCH, ACS. Empreses que hi han instal·lat la seva seu: 66.

Lleida: 131.535 habitants. WTC Lleida 17.000 m2, 24 milions d’euros. Per construir. Empresa promotora: Grup Massana.

Cornellà de Llobregat: 84.477 habitants. WTC Cornellà Alameda Park: 100.000 m2. Empreses promotores: Dragados, EuropaFund, FCC, Emducsa, Incasol, Construcciones Rubau, WTC Barcelona, GIS Trade Center, Clateco S.L., CVS Ingeriería S.L. Empreses que ja hi han instalat la seva seu: 22.

Igualada: 36.923 habitants. WTC Igualada: 53.000 m2, 60 milions d’euros. Per construir. Empreses promotores Ajuntament d’Igualada 95%, WTCB 5%.

Tenint en compte els inversors l’únic WTC dels quatre que te com inversor un Ajuntament, és Igualada (som els més savis!), toquen a més de € 1.625 per Igualadí com a soci sense veu ni vot, a la resta de ciutats anomenades “0 euros pel ciutadà.

Tenint en compte superfície: El d’Igualada es 3,12 vegades més gran que el de Lleida, la meitat que Cornella i només unes dues vegades i mitja més petit que el de Barcelona.

Tenint en compte els metres quadrats de superfície per número d’habitants, toquen a entre 17 i 11 vegades més de m2 quadrats per habitant, que Barcelona i Lleida i 1,15 vegades més que Cornellà, obviant que Cornellà està integrat en la macro-Barcelona.

Si el projecte es tan bo, perquè no l'han promocionat grans empreses o aquí només inverteixen els que no s’hi juguen res, perquè els empresaris d’aquí i d' allà no hi creuen en la bondat del projecte?

Per comunicacions, Barcelona i Cornella tenen de tot i aprop, el tren, l’AVE, el port, l'aeroport, Lleida té tren, l‘AVE i un nou aeroport, Igualada, el carrilet, el hispano i el camp de vol d'avionetes i globus.

D’hotels Igualada en té dos, amb una taxa d’ocupació no gaire alta i no omplen quasi be mai i vostès els visionaris socialistes en volen posar un altre de ni més ni menys 10.000 m2, per fer que els de casa es morin de gana i el seu no s’ompli mai?

En quin poble es pensen que estan els socialistes Igualadins? Ens prenen a tots per "tontos", se’han begut l’enteniment, o només són uns espavilats que juguen amb els nostres diners, com si juguessin a empresaris amb el “Monopoli”.

A que venen aquestes temeritats, no n'hi ha prou en regir el poble i en regir-lo bé?

No tenen ni sentit de la proporció, ni del rigor, ni de l'oportunitat (si per a ells mateixos), ni gens de sentit comú i el llegir els hi ha fet perdre l'escriure, però tal vegada els votants d’Igualada ens els mereixem per poc “intel·ligents” i per la nostre desídia.

Els projectes dels socialistes Igualadins i les seves obres tenen visos faraònics a comptar amb els recursos i els habitants de la ciutat en la que estan, com dic sempre, que ningú no digui que no estem tots avisats, perquè els únics que hi sortirem perdent i pagarem els seus deliris som nosaltres, els ciutadans d’Igualada, ens estan endeutant fins a límits increïbles, per finançar les seves ínfules de grandesa, ens empenyeran fins i tot la camisa i ells tant tranquils..

Si les forces vives de la ciutat no hi fan res, és que ens mereixem tot lo que ens vingui, a mans d’aquests visionaris.

Agafeu-vos fort la cartera, perquè ens hi fotran mà, vulguem o no vulguem i ara ja no es tracta només de bulevards de pagament.

Passiu bé i fins un altre.

PD: Per cert a Cornellà nomes tenen tres empreses municipals, una espècie de TAC, una de promoció econòmica i una de desenvolupament urbanístic, però Igualada “is different”.

Ah! I per si no ho sabien, les empreses del sector terciari necessiten a les del sector primari (les productives) per viure i d’aquestes cada dia n'hi ha menys, doncs es tanquen per falta de competitivitat o d’ajuts i al final si no s’hi posa remei, les del sector terciari hauran d’acabar donant-se serveis a elles mateixes, ho que és una paradoxa.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sento discrepar totalment en els arguments que exposes respecte el WTC Igualada.
Sigui qui sigui el que l'ha promocionat, està clar que és una bona iniciativa de cara a la visibilitat que es pugui tenir d'Igualada a la resta de Catalunya.
A Igualada hi ha molts titulats superiors que es veuen abocats a fer feines on no se'ls requereix cap qualificació precisament per la manca d'empreses que demandin titulats superiors. L'altra opció és treballar a Barcelona o rodalies.
Des de l'exterior es veu Igualada com un mercat de mà d'obra totalment especialitzada en el sector tèxtil (per tant, en el sector primari). I per desgràcia, el món del tèxtil està caient sense remei, per tant s'hauran de buscar alternatives. Si aquesta n'és una, benvinguda sigui (tot i que s'haurien de fer més iniciatives).
Per cert, si bé és cert que el sector terciari necessita del primari, no és necessari que els dos sectors estiguin a la mateixa localitat (és el que està passant amb el tèxtil, no és que desaparegui, marxa a la Xina). Per tant, una ocupació on té cabuda un pes important del sector terciari és perfectament factible.

Salutacions.

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Resposta a un comentari anònim sobre el WTC.
Primerament agraeixo el comentari hi el publico i en faig esment, però m’agradaria puntualitzar: Agrairia que els comentaris no fossin anònims, jo dono la cara i espero que els demés també, cadascú es juga el que té.

Segon, no em don l’impressió benvolgut amic anònim, em tots els respectes, que hagis entès l'esperit del comentari.

Jo soc autònom i per tant empresari pel meu compte en el ram dels curtits per mes “inri” i estic absolutament en contra de la tutela política dintre del mon empresarial, em perdó no en tenen ni punyetera idea, sinó segurament serien empresaris i no polítics.

Estic també absolutament en contra de que els meus diners i els de tots el ciutadans es facin servir en aventures empresarials de no professionals, com veuràs en l'article si llegeixes bé, a tots els altres centres els promotors son empresaris, no vividors del diner public, dit també amb tots els respectes. I si els empresaris no hi veuen possibilitats de negoci, com ens podem fiar d’uns amateurs visionaris? En una societat lliure “no comunista o socialista” son els empresaris els que prenen iniciatives amb tots els riscs que comporta i crec que aquesta és la societat en la que vivim, no estem ni a Rússia ni les empreses son o han de ser estatals.

Que es poden tenir iniciatives a Igualada pels nostres joves, un si rotund! Però les iniciatives les han de tenir els empresaris de veritat, no els de saló.

Finalment, tenim un problema de comunicacions evident, per ser un lloc llaminer per empreses que es vulguin establir a Igualada, els mitjans i les comunicacions que tenim no son per tirar coets, ni per atreure empreses mitjanament importants.

Finalment i sabent que les WTC’S tan de Barcelona com de Cornella, tenen verdaderes dificultats per convencer a empreses que s’estableixin en el complex, que podem oferir a Igualada que superi l’oferta dels altres? Finalment et recomano que llegeixis el article d’en Pere Prat a la veu de l’anoia de la setmana passada que fa servir arguments empresarials, ell n’és un expert, molt més apropiats que els meus.

Gracies i fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

Daniel1714 ha dit...

Vols dir que tot això no serà més que fum provocat per guanyar vots per part d'això que en diuen entesa?
Encara és hora de veure moviments REALS, per tirar-ho endavant.
Això és com el soterrament del tren, que han perdut la subvenció per no arribar a un acord amb la generalitat.O com el tren transversal a vint-i-cinc anys vista...Tot això em sona a "qui dia passa any empeny" i el nostre alcalde d'això en sap una mica.