dijous, 26 de juny del 2008

“Que tiene la niña bonita, que la peinan tanto”

He llegit en els mitjans de comunicació unes noticies que voldria comentar.

Vagi per davant que a mi em mereixen tan respecte tots els ciutadans de qualsevol barri de la ciutat, "tots per igual" sense fer distincions ni de classe, ni de naixement, ni d'idioma, ni de preferències polítiques.

He llegit amb astorament que a la festa del "pinxo" del barri de Fàtima, hi havien com a mínim tres regidors del ajuntament d'Igualada de forma oficial, el Sr. Riba, el Sr. Pàmies i la Sra. Salat no sé si aquesta última, per fer el control sanitari dels "pinxos", en Riba per controlar la vessant econòmica de la festa i en Pàmies quelcom d'altre, endemés el 5 C's d'en Cuerva, en fa una lloa de "llampamenta descarada" de les seves i com que suposo que no parla d'oïdes, haig d'arribar a la conclusió de que també hi era; per no perdre el fil i explicar la meva sorpresa ho faré per greuge comparatiu, al meu barri el de les Flors, cada any fan un concurs de truites, pot ser els de l'Ajuntament això del ous no els hi agrada tan, però la seva presencia brilla per l'absència i no vull aprofundir en les subvencions a entitats d'un barri i d'un altre perquè igual ens posaríem a plorar, els del meu barri, clar.

Veig també que el projecte del pont, que en teoria unirà el barri dels Set Camins amb el parc de Puigcornet, evidentment surt de davant del "Centre cívic de Fàtima", costarà quasi un milionet d'euros de "l'ala", per mostrar que ells si cuiden el barri, que juntament amb el "patracol" l'ascensor del Torrent del Barri de Fàtima, un altre milionet d'euros i comptant certs extres que faltan, faran que la totalitat del projecte pugi com a mínim fins a uns 3 milions d'euros a pagar entre tots el ciutadans. Es un altre greuge comparatiu, al parc del meu barri el de les "Xapuçes", del trànsit o com es vulgui, que és un "nyap" de disseny i literalment està fet una verdadera porqueria – el personal de la neteja cada dia te més feina - les inversions brillen per la seva absència, ni tan sols quan es va fer la seva remodelació, per dir-ne quelcom, no va entrar ni dins els pressupostos.

Bé amb aquests dos exemples de greuges comparatius, cada barri o entitat hi pot posar els seus i n'hi hauran per donar i per vendre, demanaria a l'Ajuntament que en un acte de transparència democràtica, publiques les balances fiscals per barris d'Igualada, per demostrar d'una manera fefaent que els ciutadans d'Igualada som tots iguals i que aquestes inversions i subvencions en uns llocs si i no en altres, no són una compra encoberta de vots, amb els diners de tots. Ho tenen fàcil, preguntin com s'ho faran els seus adlàters de Madrid per publicar-les. Que ja està bé de conyes que "la palla va molt cara" i les contribucions especials encara ho agreugen més.

Finalment dir-li a la cara al Sr. Riba que no és un home de paraula, jo vaig ser present a l'Ajuntament quan va prometre els 20.000 euros per la fira eco-energética al Consell Comarcal en un acte de supèrbia i de perdona vides, va ser aprovat el punt i consta en acta i ara no compleix. Un que no té paraula no pot anar per el món presumint d'empresari i molt menys amb els diners dels demés, perd tot el crèdit que podria tenir, jo també li demano molt humilment que dimiteixi, amb aquestes condicions encara em fa més por que jugui amb els meus diners. Si no ho fa per valentia faci-ho per covardia, però si us plau dimiteixi! Per cert l'acta del ple municipal que parlava d'això ha desaparegut de la web de l'Ajuntament, només hi ha les de Desembre cap aquí, deu ser que a Internet no hi ha lloc!

Un petit detall més, el gerent del "conxorxi" cobra la ridícula suma de 9.000 euros al mes, haver avisat abans que igual hi hagués hagut cua en treure'ns el carnet. Ja us ho deia jo, que aquests emprenedors amb diners nostres, ens costaran molts "duros".

Au! A pair-ho bé i fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

PD: Rectificació. Ja he trobat l’acta que parlava de la Fira eco-energètica en la hemeroteca de pdf's dels plens, per tant retiro d’ironia i os trasllado l'escrit, per constatar el que dic en el paràgraf sobre la paraula del Sr. Riba i del grup socialista.

Ple ordinari 13.11.07/pàg.21, paraules del Sr. Riba:
................
20.000 € que l’Ajuntament destina a l’àmbit de Promoció econòmica a la Fira Eco-energètica.
En compliment estricte del compromís que l’Ajuntament ha fet directament amb les entitats i institucions organitzadores d’aquest esdeveniment , Fira d’Igualada, per tant, i l’Escola d’Enginyeria Tècnica d’Igualada amb la proposta d’assumir la subvenció per a la realització d’aquesta Fira .
Malgrat a algú li pugui representar molt incòmode que l’Ajuntament hagi fet aquest gest per tal de salvaguardar la possibilitat que aquesta Fira es pugui dur a terme a la ciutat d’Igualada sense posar en compromís el finançament d’aquesta proposta i compromisos que l’Ajuntament adquireix i compleix, i permeti que d’una forma immediata es puguin iniciar les gestions de promoció d’aquesta fira.
Es poden fer moltes declaracions des de la desqualificació i des de l’estridència però la realitat és que hi ha dues maneres de procedir, la de fer propostes i complir dotant econòmicament allò que ho pot fer possible , o es poden fer declaracions des de la desqualificació i la més absoluta estridència i després no complir.
En tot cas, des de l’acció de l’Ajuntament d’Igualada opten per la fórmula de fer propostes i materialitzar-les en accions concretes, dotant el pressupost amb aquests recursos per tal de poder fer possible directament amb les entitats Fira d’Igualada i amb la Institució de l’Escola Tècnica aquesta Fira en el moment que ells ho considerin oportú.
...................
Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions sobre la paraula del Sr. Riba i adlàters.