dimecres, 17 de febrer del 2010

Sobre el post d'en Octavi: La perversió política del debat sobre el POUM

El bon amic Octavi - en Josep – Ha escrit un post sobre el POUM, com sempre molt assenyat, al qual m'hi permès adjuntar-hi els següents comentaris:

Bon dia Octavi,

Molt bones reflexions, com sempre. Les llegeixo, les rumio i en el fons les comparteixo, perquè són molt de sentit comú.

Únicament comentar, que els d'Entesa – i no és res anti-Entesa – sinó simplement una constatació - han treballat des de el 2006 d'amagat. Haig de suposar que ni els del PPc, participaven en la elaboració del POUM, sinó la traïció encara seria mes greu.

És molt difícil que la gent de l'oposició que han tingut només dos mesos per entendre l'impacte que significava aquest nou POUM i ells no en són experts, ni tan sols afectats, i la gent realment afectada de la societat civil només 45 dies, per avalar tot el que significava per ells tan en sentit econòmic, com en el de model de ciutat, demanar que arribin ara a un acord, encara que es donin 60 dies més, es un període molt curt en comparació al que han tingut els seus promotors.

Si les coses s'haguessin fet d'una manera raonada des de el principi de la ma i amb col·laboració de tots plegats, ens haguéssim estalviat molts diners, molt temps i molts mal de caps.

Encara que la ciutat i en això estem completament d'acord, necessita un nou plantejament urbanístic, el model, de cap de les maneres ha de ser monocolor.

Per no allargar-me més, i el que es més important, la memòria econòmica, que com dic jo, eren quatre fulls mal escrits i la meitat per dir que l'Ajuntament no te un duro, per tant tot recau en les espatlles del afectats, ho trobo diabòlic.

L'Ajuntament no ha guardat res en temps de les vaques grasses i ara que venen les flaques, que ho paguin els demés. Per aquest viatge no es necessitava motxilla.

Per tant aquest exercici de sentit comú que demanes, esta condemnat a quedar en bones paraules, el que havia de haver donat exemple de sentit comú, no l'ha donat i ara per desgracia de tots plegats no el seguirà ningú.

Del posicionament del PPc, haig d'entendre que algú els hi ha recordat que es deuen als empresaris i emprenedors i no a fer polítiques socials de la maneta dels verds, com fins ara. Amb les coses de menjar no es juga, encara que pels seus presumptes socis de govern sigui una traïció del més alt grau, es clar que de tant pactar junts, potser s'havien oblidat a quin model de societat representava cadascú. ERC i CiU en aquest cas han fet el que havien de fer, el que els hi ha demanat la gent i per suposat que s'estan aprofitant d'un regal que no esperaven. Coses de la política!

Una abraçada i fins un altre.