dimecres, 12 de maig del 2010

“Reductio ad absurdum”

Quan anava a col·legi recordo que en matemàtiques fèiem servir la “reductio ad absurdum” que és un mètode de demostració en el qual suposem una hipòtesi i obtenim un resultat absurd, per la qual cosa concloem que la hipòtesi de partida ha de ser falsa.

Doncs bé, després de llegir i escoltar les hipòtesis per les quals el Consorci Sanitari de L'Anoia, sent mitjà propi, pot presentar-se a un concurs públic del CatSalut i saltar-se la Llei, pel simple fet de no constar en els estatuts de l'empresa, podem fer una “reductio ad absurdum” universalitzant aquesta premisa i fer la següent declaració:

"Mitjans propis" del CatSalut de Catalunya os venim a donar la bona nova:

Si voleu presentar-vos a concursos públics del CatSalut i saltar-vos la Llei de contractacions de Catalunya. Només heu d'anar al Notari i esborrar dels estatuts la maleïda paraula “mitja propi” i a partir d'aleshores desapareixen tots els impediments i podreu passar-vos la Llei de contractacions pel forro.”

Per tant “mitjans propis” ja podeu començar a fer carreres a casa el Notari, que s'obra una nova era en les contractacions públiques. El CatSalut a partir d'ara no haurà de tenir la cura de mirar la seva participació en aquests mitjans, sinó que els hi podrà concedir concursos públics - sense càrrecs de consciencia -, a la seva gent de confiança. Les coses que no es fan pels fills!

Us agrada el panorama? Doncs això ho avalen i ho proclamen als mitjans públics (i sembla que el CatSalut també, doncs els va acceptar a concurs), La Sra. Olga Panè gerent del Consorci Sanitari de l'Anoia, el Sr. Aymami president del CSA, la Sra. Mateu regidora d'educació!? de l'Ajuntament d'Igualada, El Sr. Calaf membre del consell de CSA, suposo que també el Sr. Gausachs ex-gerent del CSA i uns quants altres que s'omplen la boca amb aquest argument per justificar-ho. Per cert com que diuen que hi han informes “a dojo” que els avalen, seria molt interessant que els fessin públics - ja que son una societat pública -, per veure quines eminències i amb quins arguments, avalen les seves hipòtesis.

L’altra “reductio ad absurdum” és el perquè el CatSalut té necessitat de crear aquests nous ens, si li seria suficient dir que obra nous ambulatoris, dispensaris, hospitals i llocs d’atenció. Així ja no calen les salvaguardes que la llei exigeix i es pot contractar el personal que vulguin i administrar la despesa com els doni la gana.

Segurament pensant que podran seguir fent forats i que no els cal patir pels diners. Ja podem anar creant noves empreses que les velles es queden amb els deutes que ningú ha de pagar!?

I a partir d'ací tot serà xauxa i tothom podrà fer el que li doni la gana. Ves per on, tots anarquistes.

Us agrada aquesta “reductio ad absurdum”? Dons a mi m'encanta, els nostres servidors públics ens demostren amb arguments, que tots plegats per l'article 26 tenim drets i atribucions per passar-nos pels "bemolls" totes les lleis del País.

Apa passeu per l'ombra que comença a fer sol i s'os podría escalfar el cap.

Josep M. Torras Payerol.