dissabte, 29 de maig del 2010

Sr. Pere Calbó, faci’s i faci'ns un favor: Surti d'una vegada de l'armari.

Ja ens tenia acostumats amb rampellades, tics de tant en tant, carregats d’ambigüetat, però que a força de repetir-los van demostran clarament a què juga, malgrat el seu interès per amagar-ho.

La senyora Imma Canas, m'ho van explicar de primera mà, - jo l'esperava al carrer -, quan estaven reunits tots els caps de grup de l'oposició per decidir si li treien els poders a l’Alcalde a causa del seu decret per la instauració de les noves Zones Blaves, li va donar a vostè el torn de paraula. En lloc de respondre directament vostè va voler saber abans que en pensava la gent. Ella li va ensenyar les 10.750 firmes i vostè es va engargussar, i li van haver de portar un got d'aigua per recuperar-lo.

També en el cas del POUM. Quan va haver de venir la filla d'un guàrdia civil – tots els meus respectes per ells i la seva feina a dia d'avui – i el va posar firmes en el tema, amb el resultat que tots sabem, perquè abans de que li cridessen l’alto, també fugia d’escola.

I ara amb el tema de la concessió del CAP Igualada Nord. Primer resulta que porta una moció a l'Ajuntament perquè la gestió del CAP no passi per un concurs públic i s'adjudiqui directament al Consorci Sanitari de l'Anoia, del que vostè n'és o ha sigut membre del Consell d'Administració. No content amb aquesta actuació absolutament esperpèntica i contraproduent amb el que vostè representa, que ara, desprès del rebombori que s'ha organitzat, i quan ve a veure’l una representació de les metgesses i infermeres del EBA, es permet el luxe de “renyar-les” dient-lis que s'equivoquen ”en aquesta campanya de desprestigi que estan fent”. Vostè que sempre ha estat tan curós amb les víctimes ara no sap distingir les “víctimes” d'abús d'autoritat - del que vostè n'és còmplice – de les que es fan les víctimes amb una interpretació ben pintoresca de la Llei de contractacions. Vostè, que crec que es advocat, hauria de veure el que és injust, i si jurídicament no ho veu així al menys ser honrat amb els que venen a visitar-lo i amb vostè mateix!

Però potser la seva sana costum de votar quasi sempre amb els progres i els verds ha de ser quelcom molt feixuc dient-se del PP. Li recomano sortir de l’armari, i posats a ser progre, "pijoprogre" o verd (qualsevol d'aquests apel·latius serveix) pot fer un pacte obert amb l'Entesa, i aprofitar les avantatges:

· No haurà d'estar fent constantment girs Copernicans o explicacions endormiscadores per justificar les seves votacions a costat dels que paguen, amb els que veig que te moltíssimes més similituds que discrepàncies.

· No s'engargussarà quan hagi de votar en contra dels seus estimats amics, perquè ja no ho haurà de fer mai més.

· Tots plegats estarem més tranquils, tothom sabrà de quin peu calça, i no tindrà a la ciutadania despistada.

· Aleshores entendrem que defensi la empresa pública sobre la privada - empreses municipals – ben diferent del que defensa el partit que representa a Igualada.

· Que presenti mocions que demanin que no es facin concursos públics en els que hi puguin intervenir grups privats, - Consorci Sanitari sobre EBA's – i es facin adjudicacions a dit.

· Ja no haurà de renyar a unes metgesses i infermeres “maltractades” perquè deixin de fer enrenou – ja no els caldrà perdre el temps venint-lo a veure pensant que és una cosa i en resulta un altra.

· En el nou POUM podrà estar al costat dels que va votar en primera instància i després va deixar penjats i sols. “Pobrets”.

· Podrà votar a favor de posar tantes Zones Blaves i multes com vulgui.

· Crear tantes Empreses Municipals i Consorcis amb relacions “incestuoses” – perdó volia dir institucionals - com li vingui de gust.

· I tantes altres peculiars decisions i argumentacions que no tenen res que veure amb el conservadorisme que se li suposa i pel que el van votar els seus electors.

· Podrà dormir moltes més hores i més tranquil perquè no tindrà càrrecs de consciencia ni contradiccions, amb les decisions que haurà de prendre a l'hora d'exercir com a regidor,

. Tampoc no tindrà càrrecs de consciència per cobrar el que li paguen pels seus serveis.

Faci'ns aquest favor Sr. Calbó. Li ho prego. És bo per vostè i per tots nosaltres. La política d'Igualada serà més clara i més neta. Ningú s’haurà de fer cabdells mentals amb els seus plantejaments a l'Ajuntament.

Encara hi ha qui pensa que el seu comportament es deu a que algú el te agafat pels “bemolls”, o que deu participar en alguna conxorxa d’aquell “amic seu” – del qui tothom parla - o de que hi ha quelcom que va contra natura.

Per apaivagar aquests mal pensaments i confortar als qui volen creure en el seu partit, crec que seria millor que surti del armari i expliqui d’una vegada el que hi ha.

Perquè, malgrat el lleix que fa tibar totes les cordetes per “arrodonir” la seva compensació al servei de la ciutat, no crec que s'hagi venut només per aquest plat de llenties, ni que això suposi mantenir aquell càrrec de confiança “familiar”, per dir-ne quelcom.

Reflexioni. Crec que és un bon consell. Al menys li dono de tot cor.

Que ho paeixi be i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol