dissabte, 7 de febrer del 2009

Al Tinent d'alcalde de Governació d'Igualada - ampliació de Zones Blaves, mal necessari, per qui?

Sr. Riba,

Ja fa dies que llegeixo les seves declaracions, escolto les seves paraules i reflexiono sobre els seus arguments i no arribo a entendre a qui es dirigeix vostè, si a nens de pàrvuls, a un estàndard dels electors que voten al seu partit o a la ciutadania en general.

En les seves declaracions i argumentacions sobre les zones blaves, s'ha superat a si mateix. Si son pels nens de pàrvuls, no cal. Encara no tenen edat de votar i potser l'hi discutirien els arguments. Si son per la gent que els voten, sembla que els menyspreí considerant que tenen un nivell molt baix. I si és per la ciutadania en general, si us plau deixi de prendre'ns per estúpids i no ens intenti ni tutorar ni alliçonar, doncs ja som una mica grandets per treure les nostres pròpies conclusions. Les seves argumentacions son un insult a l'intel·ligència.

Simplement unes preguntes:

Si com diu vostè el ple és sobirà, perquè el 2005 va prendre la decisió que les zones blaves es fessin per decret, per la mateixa raó el ple del 2009 també és sobirà per prendre la decisió contraria i si molt no m'equivoco ERC+CiU+PPC sumen 11 regidors o sigui majoria absoluta, que han declarat als diaris per activa i per passiva que no estan d'acord amb les zones blaves, sobretot als voltants del nou Hospital. Per tant, de què parlem?

Les raons i les circumstàncies de votar el 2005 una cosa i ara voler-ne un altre, son molt senzilles. El 2005 no existia una empresa municipal anomenada SIMA, que gestionés les zones blaves, per tant les circumstancies d'avui no son les mateixes, amb l'agreujant que s'intenta tapar una mala gestió empresarial amb més impostos sobre els ciutadans i amb uns arguments, que en el cas de les zones blaves al voltant del nou hospital, no es
justifiquen per enlloc.

Doncs:

- No és un lloc que la gent hi vagi per plaer.

- No és una zona comercial.

- Havent-hi ja hi ha un pàrquing Municipal - vuit per cert -. On és la manca de places i la necessitat de rotació de vehicles, si de places de pàrquing en sobren per tots els cantons?

És clar que és una decisió que beneficia sense cap gènere de dubte a l'empresa municipal SIMA, i que només es pren pels mals resultats econòmics del pàrquing de l'Hospital i la manca de plantejament professional. El desfàs pressupostari fa feredat i els diners invertits potser són per un futur llunyà, quan ara hi ha altres prioritats. Vostès creen la necessitat i vostès la fan pagar, l'hi sona a quelcom "yo me lo guiso yo me lo como"?

A veure si l'Ajuntament reflexiona una mica i passa pel ple aquesta "Alcaldada", que faria que tots estesi'm més tranquils sobre la seva legitimat real, (no la teòrica legalitat). I molt més en els temps que corren. Perquè suposo que es deu haver assabentat de la que està caient, no? Com li diria una persona ben preparada: "Ara no toca!"

Amb els fons que s'han de rebre per fer obres "Zapatero" estan fent més desgavell interessat. Em refereixo a la plaça on hi havia l'aparcament gratuït d'abans de les eleccions a sobre del pàrquing de l'Hospital de SIMA, no fos cas que el reclaméssim de nou els ciutadans, i així fos més evident encara el "xanxullo" de la zona blava. No havia de ser la deixalleria municipal? Clar que es pot canviar d'opinió quan interessa...

A mi per cert m'agradaria més que hi fessin un pàrquing gratuït, seria més útil, més lògic i més raonable per la gent que va a l'Hospital, però clar, des que s'han fet capitalistes, aquestos serveis al ciutadà només els fan pagant, ja que han de procurar pels beneficis de la SIMA. Qui els ha vist i qui els veu!

Passiu be Sr. Riba. Per cert no li aniria malament reflexionar amb tot això una mica o no?

Josep M. Torras Payerol

PD: Ah! M'ho deixava. Les empreses del mon real no poden modificar les lleis o les normes per decret, per beneficiar-se'n. Per això moltes empreses quan tenen pèrdues han de tancar (llegir el diari). Quan des del poder es beneficia a un particular - encara que sigui una empresa municipal - se'n diu prevaricació. Per tant, si volen ser empresaris actuïn com a tals, "en lo bueno i en lo malo" i si no en saben o no volen acceptar les normes del joc, no s'hi posin, perquè els "calers" amb els que vostès treballen no són seus, sinó els nostres, els del poble.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Boonessss!!! Avui sense anar més lluny, un establiment que hi ha al Mercat de la Masuca, concretament del ram de l'Hosteleria, ha publicat un manifest en contra de les zones blaves en questió i, de pas, recollida de signatures.
Evidentment he entrat al bar, i he signat.
Aquesta caterva de mafiosos que tenim a l'Ajuntament s'hauiran de matricular al Cottolengo, i fer un màster en Borderlinelogia.
Salut!!! i els remordiments els acavaran de matar. Sejodan.

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Apreciat anònim,
Agrairia que el llenguatge que es fes servir en les respostes no ratlli l'insult, una cosa és la ironia i l'altre faltar a les persones. No he censurat encara cap post, però si et plau, amb l'insult no es va enlloc.
Gracies, per respectar en el futur aquesta premissa.

climent ha dit...

Ja pots xiular si l'ase no vol beure.
Intentar redreçar aquest tema que va directament a les butxaques de l'administració es com intentar picar ferro fred.
Una cosa m'ha cridat l’atenció aquest dies. Fa molt, massa temps que es parla de la crisis i fora dels col•lectius directament afectats que surten al carrer a reivindicar els seus llocs de treball, no he vist un corren ciutadà de protesta a nivell general, es con si el poble penses que "de moment no m'ha tocat, doncs que dia passa any empeny".
Aquest cap de setmana s'ha fet publica la noticia de que una directriu europea por fer perillar els correfocs i la patum i tot l'entorn de la pirotècnia i ràpidament s'ha mobilitzat el poble i apa, a fer "manis" comunicats i tots a fer pinya per defensar el que es nostre.
Per la patim, patam, patum tots al carrer i per la crisis tots quiets i que la resolguin els polítics, i la zona blava nova, a nivell de la majoria, quatre comentaris de cafè o de perruqueria o de botiga de barri, i apa, a pagar.
No som una mica dropos tots plegats?
Penso que el que seria correcte, es que la gent d’Igualada i de la comarca, els que avui necessiten fer ús de l’espai del voltant de l’hospital i els que potser ho necessitarem demà, que ens plantéssim davant l’Ajuntament amb el crit unànime de LLADRES !!!!
He vist que ja s’ha començat a senyalitzar la nova zona blava. En altres llocs, no quedaria res dempeus a hores d’ara.
Quan o com es pot mobilitzar un poble? Quan ens volen prohibir tirar coets?
Però quant la banda dels aymemi boys s’envalenteix per robar-nos, tots quiets i acollonits.
Quan es valoren els resultats de les eleccions, sempre algú diu que tenim el que ens mereixem. Es veritat.

Climent Requesens

Anònim ha dit...

Senzillament, tenim la tirania que ens mereixem, i a sobre no fem res. I el que ens queda per aguantar,desgarciadament.