dimecres, 11 de febrer del 2009

Carta oberta a en Carles Cuerva, "sac dels cops" d'Entesa a l'Ajuntament.

Apreciat Carles Cuerva,
He pogut comprovar al "facebook", als comentaris de l'anoia.cat, a l'Enllaç i al teu blog, que segueixes defensant amb vehemència sigui el que sigui, que diguin, projectin o facin els teus superiors a l'Ajuntament. Al mateix temps, realment sembles el "sac dels cops" doncs tothom va a per tu i ningú surt en la teva defensa. El paper és més aviat una mica galdós, trist i penós, però deu anar inclòs amb el sou i el càrrec. 
Ara que ens coneixem, saps que no és res personal. Saps també la meva opinió: Si escriguessis realment amb l'ànima, no series el centre de la diana, perquè n'hi ha d'altres molt mes adients per ser-hi. 
Suposo que deus fer el que et pertoca i per això et paguen i t'ajuden a trobar feina en empreses que han col•laborat amb l'Ajuntament, com la que va portar la direcció del Nou Hospital i que ara t'ha contractat per 37,50 hores setmanals - i així et deixa 17,75 hores setmanals per seguir com a càrrec de confiança, el que ens dóna una jornada de 11.05 o de 55.25 hores setmanals.
En temps d'atur generalitzat sembla una mica d'acaparament, i més tenint en compte que l'aspiració "progressista" és de fer-ne només 35? Clar! Tu no ets un obrer o potser no s'han de treballar i potser tampoc ser en el lloc de treball.
A mi, i corregeix-me si m'equivoco, tenint en compte uns 90+90 minuts de temps de trasllat per anar als diferents llocs de treball (l'un a Barcelona i el altre a Igualada), em surt una jornada d'unes 14 hores, si ho comptem tot. Ja m'explicaràs com t'ho fas per poder menjar, anar als plens o a passejar amb la xicota i/o estar a l'aguait per defensar contra corrent a tot el que perjudiqui "els teus". També m'agradaria saber com funciona això del càrrec de confiança administratiu del partit, pagat per tots, - i també això de l'empresa - si té horari flexible, et controlen les hores i si inclou escriure articles a deshores. És una curiositat per saber com es pot compaginar tot plegat, o simplement només és una manera discreta de disfressar sous?
He pensat donar-te el meu consell, que segurament no et semblarà adequat però que és sincer. Deixa el càrrec de confiança i treballa el 100% amb l'empresa que t'ha contractat, - espero que per "currículum" i no pas per influencies polítiques - i dedica el teu temps lliure a escriure per plaer. T'ho passaràs més bé. 
En el teu lloc a l'Ajuntament s'hi pot posar una altra persona, amb el que ajudaràs a algun socialista a sortir del atur i el faràs feliç i agraït. 
Perdràs protagonisme, deixaràs de ser el "sac dels cops", podràs passejar amb la teva xicota per bulevards de pagament, zones blaves, eixos "melic del mon" pujar i baixar per les escales mecàniques (no aptes per cotxets de nen i minusvàlids) o per l'ascensor de Fàtima, sempre que funcioni. 
Ah! me n'oblidava. De passada podries anar a mirar les obres del World Trade Center, l'Escorxador, nou mercat de la Masuca, el edifici de Cal Font, la Cotonera, el Palau de Congressos, l'Heliport de l'Hospital, l'Aeroport Corporatiu, l'Outlet de Can Riba, i/o els diferents pàrquings que es deuen estar fent amb els diners de tots. Obres projectades en els temps en els que "fins i tot els tontos feien rellotges", per honra i gloria dels "progressistes-capitalistes" en el govern. I que ara són tan virtuals com el millor miratge...
En fi com tots els consells, el pots seguir o no fer-ne cas. Ja me'n faig el càrrec el dur que és que els demés no t'entenguin. Però t'asseguro que els meus consells, més per l'edat que per res més, són bons i gratuïts. 
Perquè tal vegada no et paga la pena seguir sent "cap de Turc mediàtic" dels desgavells dels companys del teu partit. Ets jove i la vida dóna moltes voltes i un dia et recordaràs del que ara et dic, si saps extreure-ho de l'ironia...
Que ho gaudeixis amb salut i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol
PD: Recordes que et molestava quan llegies en els meus escrits, quan jo deia "esteu tots advertits", doncs ara comencen arribar les conseqüències d'aquella frase i potser encara em vaig quedar curt. Molt curt.