dissabte, 21 de febrer del 2009

Targeta de zones blaves Ajuntament+UBIC+Caixa i el perquè d’una exclusiva.

La Targeta: Primerament parlem de la targeta, que apareix justament en el moment que hi ha més contestació ciutadana pel tema de les zones blaves, i que segons diuen permet anar a comprar a establiments afiliats al UBIC i rebre descomptes en les zones blaves entre un 20 i un 25%. Es d'aparició espontània? És una concessió a dit? Quan costa als actors de la comèdia? Ha tingut un cost? Quin?

Després estudiem els actors de la comèdia.

L'UBIC: Perquè els de l'UBIC s'han erigit en bombers de l'Aymami i adlàters, quines prebendes els hi te reservades, que no sabem? No és gens normal que una organització que ens te per clients a tothom, davant una protesta ciutadana per les zones blaves es posicioni al costat de l'"Entesa" i en contra de la majoria del poble - primer perquè tota l'oposició n'està en contra, segon perquè actualment hi ha 8.000 firmes de ciutadans descontents i tercer perquè no es veu quin potser l'interés anteposat el "client Entesa" a la gent del poble? Ho sento per alguns dels seus dirigents que són vells coneguts i que d'alguns soc el que es pot considerar un bon client. Els hi vull recordar que estan al servei de la gent que compra i no sé si fent la gara gara al Sr. Alcalde. I posats a dir allò de qui hi ha d'haver igualtat d'oportunitats, perquè no poden tenir el mateix tracte els clients del Caprabo, del Dia, del Schleker o tothom? M'agradaria saber si l'UBIC és partidària d'aquestes zones blaves que tant emprenyen els ciutadans.

La Caixa: També m'agradaria saber perquè és la Caixa i no les Caixes de Catalunya, del Penedes, de Manresa, etc. o qualsevol dels Bancs? Perquè als ciutadans se'ns obliga a tenir una targeta de la Caixa per obtenir descomptes? Ara per real ordre de l'Alcalde i de l'UBIC volen que tots els conductors d'Igualada haguem de tenir una targeta de la Caixa i només de la Caixa per poder gaudir de rebaixes en la zona blava? Potser també això és obra social o que? Dues preguntes més: Amb aquesta targeta també ens faran descomptes en el Pàrquing SABA de la Plaça de Cal Font? La Caixa també és partidària d'aquestes zones blaves que tant enfurismen els ciutadans?

L'Ajuntament: Més ben dit, Entesa, - perque va quedar clar en el Ple que era un tema d'autoritat i la voluntat de l'Alcalde - em fa estar molt confós. Si SIMA és una societat limitada, qui és l'Ajuntament prenent acords a dit, en nom de la companyia? Qui porta l'empresa el Gerent o l'Aymami? No cal tenir-ne dos en el mateix càrrec. O sobra el Gerent o el Aymami. No havíem quedat que les empreses Municipals del "conxorxi" Grup Juan Palomo, es portarien amb criteris empresarials? Aquí es barreja el públic amb el privat d'una manera descarada, es fan pressupostos "empresarials" que farien riure a un nen d'escola. És fan decrets "prevaricatius" (doncs beneficien directament a una empresa) i dictatorials per part d'Entesa, per salvar el compte d'explotació de SIMA - amb acords a dit per convèncer als ciutadans de que això ja és un fet, valent-se d'exclusives fosques i inexplicables. Torno a preguntar on són els criteris empresarials. Això és pur manifasseig de la més baixa estofa per justificar la seva absoluta incompetència en la gestió d'empreses.

Al final com ja fa molt de temps que aviso, ho pagarem tots plegats, més ben dit ja ho estem pagant.

Des d'aquí em comprometo a lluitar amb tots els mitjans a l'abast, fent costat a la gent del poble, perquè aquesta colla d'incompetents no puguin posar mai més les seves grapes sobre els comptes de l'Ajuntament i arruïnar la ciutat i als ciutadans com ho estan fent.

A veure si teniu una mica més de cura tots plegats, perque amb les coses de menjar no s'hi juga!

Com diu algú, ja ha començat el "countdown" o sigui el compte enrere, que regidors i càrrecs de confiança d'Entesa a l'Ajuntament, comencin a buscar-se feina, després que no diguin que no estaven avisats!

Bon diumenge a tothom.

Josep M. Torras Payerol

PD: Avís a navegants, pels que només em troben com a pecat greu la meva filiació política a Convergència (que no a CiU) i això és l'excusa per atacar-me. Sàpiguen que jo em moc per les meves pròpies conviccions i motivacions, que estan més prop de la gent del carrer que de qualsevol tendència política. Sóc amic dels meus amics i un home de paraula. Sàpiguen també que soc de Convergència perquè és l'opció que menys s'allunya de les meves creences. També soc simpatitzant d'Esquerra, principalment de la representada per Carretero - que a mi personalment em sembla la més autèntica - encara que no sigui l'oficial.

Repeteixo, queden avisats! I els hi asseguro que quan crec que tinc raó, soc la persona més tossuda que s'han tirat mai a la cara. Això només per si encara no se n'havien adonat. 

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc 1 veïna de la zona del centre, q passa amb nosaltres q aparcar es converteix en 1 necessitat??? Tot aquest fet per la gent de a peu és indignant i veig q per més q ens queixem no ens queda altre q empassar-nos el q ens plantin...som 1 font d'ingressos per l'ajuntament sense fi...Només puc dir una cosa al comentari del sr. Torra...."xapó".

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Gracies,
Pel seu comentari, l'hi puc dir que en aquests moments s'està preparant i estudiant amb tota seriositat, amb l'aval de les firmes dels ciutadans, presentar-les per demanar una consulta popular sobre l'ampliació de les zones blaves. De firmes en hi han mes que suficients, després veurem com les compten - suposo que molt a poc a poc - i per quan es convoca. Si no retiren el decret avanç.
Gracies de nou pel seu afalac.
Josep M.

climent ha dit...

Amic Torras.
En el teu escrit llences tot un seguit d'improperis i de malfiances vers els galifardeus que governen la ciutat. Millor dit que mal governen.
Totes aquestes suposades irregularitats entre l’ajuntament i la empresa SIMA, aquests convenis entre la UBIC, la Caixa, ... tot aquest desgavell, penso que només te una sortida.
No hi ha cap jutge que d’ofici hi posi cullerada i fiqui el nas i esbrini que passa?
No se, però tot plegat fa pudor.
No massa, només un 3%.
Si algú que pugui, es clar, comença a gratar, penso que sortirà molta ronya.
En qualsevol empresa, si algun directiu no fa la feina ben feta, el conviden a anar a prendre el sol, però en les administracions, s’ha d’esperar unes noves eleccions per intentar algun canvi i a la que bades, tornem a tenir els mateixos ineptes quatre anys més.
No m’estranya que la gent de a peu passi de la política.
De totes maneres, ara l’Aymamí s’ha passat i aquesta actitud de posar-los sobre la taula i no baixar del ruc, li passarà factura.
Es un moment prou dolç, amb el poble calent com una mona, per tirar pel dret i dir-los-hi a aquesta banda t’assalta carrers, a cop de zona blava, que estem farts de pagar sempre els mateixos.
Estem farts que l’ajuntament ens robi, això si, legalment, com ho fan els bancs, el govern de Madrid.
Tots s’hi atreveixen. Comença a ser hora de dir PROU.

Climent Requesens

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Apreciat Climent,
Certament no és fàcil apart de posar n'evidencia certes coses, aconseguir que aquestes deixin de passar.
Com ja has vist a nivell Nacional que han de passar uns quants anys i que es trenqui el cooperativisme entre partits, perquè es denuncii quelcom, també fan falta jutges neutrals, doncs fins i tot els jutges estàs polititzats. Per tant per aquesta via és bastant difícil d'actuar.
La demostració supèrbia i despotisme de l'Aymami l'altre dia, és fruit que la gent s'oblida d'on emana la seva autoritat, també en gran part quan veuen una càmera es creixen i diuen bestieses, sense adonar-sen, que en el fons només fan el ridícul, pensant que son molt poderosos. L'Aymami amb el decret no ha inventat rés, aquesta manera de prendre decisions ja era normal en temps de Franco, per tant, simplement ha tornat a les "Alcaldades", aquesta vegada amb regust "pijo-progre" però "Alcaldada" al cap i a la fi. Un petit dictador és un petit dictador, sense les reminiscències de tendència política.
Només puc dir que estic molt content de la seva actuació, doncs s'aconseguit quelcom que hagués sigut molt difícil d'aconseguir, per altres mitjans i és que la gent del carrer hagi canviat el sentit de la seva opinió i possiblement la tendència i que això possiblement serà, el principi del fi dels "pijo-progres" a l'Ajuntament.
S'ha despertat el descontent, que juntament amb les circumstancies actuals, fa que la gent sigui més sensitiva a certs temes, que abans no els preocupaven massa. És com si s'hagues posat la gota que fa que el got es vessi.
I per més "inri" s'ho han fet tot solets, sens l'ajuda de ningú, simplement per voler ser els més prepotent de tots.
Rep una forta abraçada.
Josep M.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el que dius. Jo a més a més hi afegiria ¿a quants comerços representa l'ubic del total a igualada?.
D'altra banda m'ha sorprès molt el discurs oficial que estàn utilitzant els "amiguets"(que n'hi ha, perquè la menjadora és extensa amb l'actual equip de govern)per negar-se a signar contra la zona blava:que prefereixen que hi hagi zona blava a tenir cotxes aparcats mesos a davant de casa...a collons!!, es veu que tothom té plaça de parking a igualada.Si algú té responsabilitat de retirar els cotxes em sembla que és de l'ajuntament(polícia local,grua etç). Quan els hi dius de la zona blava a l'hospital et diuen que hi ha un parking que la gent no utilitza...no et fot, si el van parir ells despres de fer tot l'electoralisme possible amb parking gratuït inclòs...com diria aquell, "joder que tropa".

Anònim ha dit...

totalment d'acord. a més a més¿quina és la representativitat de l'ubic amb el total dels comerços igualadins? molts no en volen sentir ni parlar de fer-se'n.

Per altra banda es sorprenent el discurs "oficial" dels pro zones blaves dels "amiguets" de l'alcalde(la menjadora és gran i extensa):et diuen que "prefereixen tenir zona blava davant de casa que cotxes durant mesos"...a collons! que tothom té plaça de parking?¿de quí és la responsabilitat de treure cotxes abandonats?. Quan els hi preguntes si també estan a favor de les de l'hospital la resposta no deixa de ser igual de sorprenent:que hi ha un parking que la gent no hi aparca(fot-li que és de reus)...i del parking gratuït per les el.leccions que n'hem fet!! quina tropa

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Cesc,
Gracies pel teu comentari.
Del problema dels posicionaments de l'UBIC en parlarem un altre dia, dons hi ha relacions familiars entremig i ja se sap, a vegades la família prima per sobre de les funcions de l’associació, també hi ha les relacions d'amistat personal, subvencions i un tracte de favor per fer contraposició a la UAE, de la que UBIC se'n ha separat, també l'UBIC ha perdut uns quants associats que tenia al Mercat Municipal. Perquè quan s’obliden les finalitats i se'n fa un us quasi personal és quan venen les tibantors. També recordo que hi van haver diferencies molt grans entre l’opinió d'alguns de l'UBIC que deien que hi havia molta crisi i ells els oficialistes, deien que quasi no l'havien notat. En fi, difícil de separar el gra de la palla. El que si és simptomàtic és que sempre es posicionin al costat d'Entesa i això és un fet.
D'altra banda tens raó, encara que no sóc jo qui hagi de defensar això, és veritat que hi ha molta gent que no té pàrquing i per tant el seu pàrquing és al carrer i que les zones blaves els afecten i molt i que és estrany que els progressistes per comptes d'intentar ajudar a aquesta gent el que intenten és fer-los fora del carrer. Potser per comptes de pisos protegits el que haurien de fer és pàrquings protegits, per la gent que no te mitjans de comprar-se un pàrquing, que son molts, i que ja tenen prou feina en pagar la hipoteca i intentar superar la crisi.
En fi que els d'Entesa fan més de capitalistes que no pas de progressistes, dons ells ja fa temps que han oblidat els problemes dels ciutadans de peu, que tant proclamen defensar.
No m'allargo més.
Una abraçada i fins un altre.
Josep M.