divendres, 13 de febrer del 2009

L’Imperi contraataca - O com diu un amic meu "lleig, molt lleig".

Us haureu adonat que els d'Entesa a l'Ajuntament estan molt nerviosos i que estan emprant alguns mitjans de comunicació, entre altres mesures, per apaivagar el tema de les zones blaves, que gràcies a una iniciativa popular, ha mobilitzat a molta gent i ha aixecat molta polseguera:

Ara tot son cortines de fum, per part d'Entesa:

Han fet servir frases extretes d'una conversa diguem-ne "privada ", entre el cap de l'oposició amb el cap de la policia, - al·ludint que la tenen enregistrada - per contraatacar (no sabem si tot el que parla el cap de policia queda enregistrat, la qual cosa també convindria que algú aclarís, i en cas de gravacions selectives saber com i perquè a uns sí i a d'altres no).

Diuen que totes les converses amb la policia s'enregistren per si fos necessari presentar-les com a proves davant del jutge. No sé si això és constitucional o vàlid jurídicament en el nostre ordenament. Ací no passa com en els Estats Units on el President està constantment vigilat i el que diu i fa s'enregistra... bé quasi tot, i sinó que li preguntin al Clinton i a la Mònica Levinsky.

Fer servir una conversa amb la policia per altres finalitats o deixar-la sentir a altra gent, sigui qui sigui, em sembla que va en contra de la llei. No sé si algú es donarà per al·ludit i farà cap denúncia, però com a ciutadà de carrer em preocupa la utilització dels mitjans públics per atemptar contra la meva privacitat i els meus drets constitucionals. Això se'n diu indefensió del ciutadà davant dels poders públics i em sembla que no s'ha de fer. Si a més qui l'escolta és el càrrec de confiança del PSC, partit que governa a la ciutat, i aquest la filtra als mitjans de comunicació crec que demostra seva la barroeria, capacitat moral, i falta d'escrúpols. Per no entrar en terminologia jurídica de la que no en soc un expert...

Quina confiança es pot tenir en la policia local, si a la primera de canvi, les converses entre ciutadans i la policia es poden fer públiques? És una forma habitual d'actuar o és només "joc polític"? O és que la policia local no pot negar-se si l'ordre li arriba de "mes amunt"? I no oblidem que la policia municipal té com a cap l'Alcalde la ciutat! Qui és qui ha comés la imprudència, la falta o el delicte, segons ho qualifiqui un jutge si s'arriba a portar als jutjats? Per la gent de carrer, que no solem acudir a la justícia per aquestes coses, per ser car i arriscar a sortir-ne encara colpejat, ens val més saber el peu que calcen segons quins sicaris... i els que els que mouen els fils d'aquestes titelles...

Si el Sr. Cuerva i el Sr. Riba són els qui han de defensar el cap de la policia de les suposades intimidacions d'un ciutadà, hi ha quelcom que no funciona, i tenim a la ciutat un problema greu.

Suposo que el cap de la policia ha de tenir prou vàlua per no sentir-se "intimidat", per unes paraules d'un ciutadà, sigui cap de l'oposició o el rei Wamba. No pot "actuar d'ofici" com fa en altres temes, denunciar la intimidació o utilitzar els recursos al seu càrrec per defensar-se de la persona que l'intimida? Per això és la policia. Però sembla que res d'això ha succeït. O potser són els d'Entesa els que fan de policia i tenen també pluriempleats en Cuerva i en Riba - per acabar d'arrodonir els seus emoluments - i actuen de portantveus? Si fos així cada vegada semblaria més una dictadura. Simplement aquesta "conxorxa" la trobo obscena, políticament parlant.

En fi lo absolutament lamentable és que quan les coses no els hi surten com volen a la gent de l'Entesa solen perdre els papers i fan ús inadequat - per dir-ho d'alguna manera suau - dels mitjans al seu abast. No es poden menystenir els drets del ciutadà.

Ara la solució sembla ser una targeta Ajuntament+UBIC+La Caixa amb descomptes del 25% sobre zones blaves. Que en diuen els altres bancs? Una altra assignació a dit? Hi ha exclusives? Tenen preu?

Radio Igualada i TV la Conca "les seves" treuen fum dient que els de l'UBIC estan d'acord amb les zones blaves i intentant desacreditar a l'Imma la del PK2, dient que incitava als ciutadans a una manifestació, quan ella els hi demana senzillamanet que vagin al ple a fer sentir la veu del ciutadà. Està escrit i retratat per la policia! Les seves entrevistes als dos mitjans mencionats i en un altre mitja de comunicació han sigut, per dir-ho d'una manera lleu, capades i maquillades, que per quelcom son "les seves"!

Els diaris s'estan fent reso de les contramesures de l'Ajuntament i cada noticia en contra de les zones blaves, n'hi surt una de la famosa targeta. En un diari fins i tot han posat un pamflet de propaganda electoral . Estem en època d'eleccions? Som molts els que no ens en hem assabentat. Clar que els diaris, constrets per la crisis que hi ha, potser agraeixen cobrar per un pamflet demagògic a tota pàgina i en color. Suposo que ho paga Entesa de la seva butxaca. Faltaria més!

I finalment et puc dir que si dimarts la gent no es porta educadament al ple - que és la manera de comportar-se -, és a dir a la mínima alteració de l'ordre públic, l'Alcalde és capaç de suspendre el ple i deixar-nos tots amb les zones blaves i un pam de nas.

El millor seria explicar a la gent que vagi al ple, les normes de comportament, perquè una cosa és fer una cassolada a sota la casa de l'Alcalde com ha escrit algú al facebook i l'altre és fer-la a dins l'Ajuntament.

En fi ja veurem com acaba tot. Però pel que es veu, hi ha gent que no te la consciencia tranqui-la.

Que s'ho passin bé, que la cosa promet. Fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

1 comentari:

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Parlem de pamflets: Llàstima que el pamflet demagògic electoralista d'Entesa no tingui efectivitat en els Barris de Fàtima i de Montserrat, per raons obvies. Quina manera de llençar els diners, amb el que costen de guanyar!