divendres, 15 de maig del 2009

Pilones i jardineres de disseny?


En el diari digital anoiadiari.cat apareix la següent notícia sobre obres en els carrers d'Igualada:
http://www.anoiadiari.cat/noticia/2331/canvis-als-carrers-per-les-obres-a-diversos-vials-igualadins
A la vista del que s'hi diu - llevat que l'Ajuntament consideri que la notícia és errònia - podria respondre el Sr. Figueres a aquestes preguntes?
És coneixedor que les pilones anomenades "Aqualata" - les que consten en els planells adjunts signats per l'arquitecte municipal senyor Carles Crespo - es poden trobar en el següent enllaç del grup Fàbregas?:
http://www.grupfabregas.com/es/parques/index.php apartat pilones.
És coneixedor que les pilones "Aqualata" consten com a dissenyades pel mateix senyor Carles Crespo?
Que curiosament també és el dissenyador dels dos tipus de jardineres, que es van instal·lant a la ciutat.
Algú ja diu que el millor nom comercial seria, "pilones i jardineres Joan Palomo"," yo me lo guiso yo me lo como".
No voldria posar-me en l'estètica - tothom té el seu parer - però sí en la seva perillositat. Ja hi ha hagut casos de persones i vehicles que han tastat el mal que fa el seu disseny triangular amb arestes. Tinc (suposo que vostè també) casos prou evidents, com el del jove motorista que ha tardat un any a curar les seves ferides, després de caure de la moto a terra derrapant i que va anar a topar contra elles (tot un curs perdut).
No s'entén gaire aquest interès per posar-ne tantes com es pot. Serà perquè són de disseny propi?
Cobra el Sr. Carles Crespo algun royalty pel copyright a tant la peça de pilones instal·lades?
No ha sentit a dir en algun lloc que molts ja comencen a veure-les, com una plaga a la ciutat?
No li ha dit cap dels molts experts que hi han a l'Ajuntament, que serien molt millor per la seguretat que les pilones fossin rodones - tant pels vianants, com per ciclistes, motoristes i demés vehicles?
De pilones rodones n'hi ha una pila (amb preus molt millors que aquestes de "disseny local") i se'n poden escollir unes quantes. Més ben dit, totes les demés que hi ha en la web d'en Fàbregas. Però potser seleccionant aquestes, no hi hauria ningú a qui s'hagués de pagar cap mena de comissió al ser dissenyades pel propi fabricant.
En alguns llocs d'això se'n podria dir prevaricació. Espero que vostè em digui com ho veu ací. Segur que en té una explicació raonable per donar.
Li demano Sr. Figueres que hi posi remei, en el cas que hi hagi anomalies o que algú del seu departament surti beneficiat directa o indirectament.
Seria llastimós que hom es veges obligat a actuar i a denunciar aquests fets i forma d'actuar, en altres instàncies.
Molt cordialment.
Josep M. Torras Payerol
PD: M'han arribat també veus que el Senyor Crespo  un familiar molt pròxim que fa disenys per una empresa de jardineria a la que s'hi fan molts encàrrecs a dit per part de l'Ajuntament. Si aquests comentaris no són certs millor, però si són veritat potser que s'arregli també, no sigui que algú en faci una pel·lícula anomenada "cadena de favors".
"La dona del Cèsar no ha de ser solament honrada sinó també semblar-ho."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vergonya hauria de fer acusar a la gent sense proves i a base de rumor! Si pots demostrar-ho aporta proves del suposat parent, sinó calla, perquè evidentment si es mentida no et retractaràs oi¿

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Apreciat anònim,
Tens raó amb el que dius, encara que la font que m’ho ha comunicat és molt fiable, no tinc probes a les mans de la informació rebuda, que no és una afirmació (llegeix bé) i tan de bo que no sigui veritat!
De totes maneres i a fi de averiguar que hi ha de veritat et proposo que fem dues coses, una per part teva i l’altre per part meva. Jo busco probes de que és veritat i tu que sembla que tens un coneixement profund del tema, em demostres el contrari, de pistes ja en teus prous en la postada, no hi ha pèrdua, tant amb el parent com en el jardiner.
Tan si jo comprovo que no és veritat, com si tu em demostres amb probes el mateix em comprometo a rectificar públicament al meu blog, que com saps d’anònim no en te res. No s'hem cauran els anells per fer-ho. I si fos veritat tu et compromets a sortir del anonimat.
De fer-me vergonya me’n fan altres coses i en conec alguns que no es posen vermells per res encara que hagin de mentir constantment.
De la major part de coses que dic aporto raonaments i proves i això em fa pensar unes preguntes per a tu:
Si el únic que critiques del meu escrit és aquesta relació familiar-feina.
Podem afirmar que a aquesta empresa de jardineria no li donen contractes a dit, hi hagi o no hi hagi aquesta relació?
El que explico de les pilones i de les connotacions tipus Joan Palomo, també les podem considerar-les certes?
Que en saps tu realment de tot això?
Espero impacient la teva resposta, per si haig de rectificar-ho, tot, només una part o res.
Gracies per la teva col•laboració.
Cordialment.
Josep M.