dijous, 2 de juliol del 2009

La tómbola Municipal d’Igualada. Va de premis.

Extracte de la notícia apareguda en els diaris locals sobre el premi atorgat al pàrquing Municipal Nord de SIMA.

"El regidor de Via Pública i Mobilitat d'Igualada, Xavier Figueres, explica que ASESGA ha valorat aquest aparcament com el millor de 300 places de tot l'estat, pels mètodes constructius, les característiques de l'aparcament pel que fa a la senyalització de cadascuna de les places o l'amplitud i la polivalència dels espais. També han valorat el model de gestió des el punt de vista dels mitjans tecnològics, el manteniment i el funcionament d'aquest aparcament".

Clar que no diuen que és un aparcament que encara no "funciona" perquè a la gent li costa fer-ne ús. El mateix, Figueres es dona compte del problema i diu "estar convençut que de mica en mica anirà sent més útil i som conscients que aquest aparcament millorarà, però també és veritat que podent aparcar en superfície, la gent ho prefereix a fer-ho en un lloc soterrat."

Mireu jo ja no sé si només ens prenen per ases o és que ho som. Ací la norma és fotre-la pel broc gros. Estic estordit de la manca de seriositat, rigor i sentit comú que demostren els polítics que "administren" els diners de la nostra ciutat. És a dir els nostres.

Extrec del llibre del Principi de Peter, "Professor Peter, els polítics son unes persones molt intel·ligents i ens estan enganyant, o son uns beneits i se'n vanen de ser-ho?" evidentment la resposta va a gust del consumidor i el llibre no l'he escrit jo.

Primerament analitzem una mica la noticia:

- En les fotografies que mostra un setmanari es veuen només tres vehicles aparcats. Un d'ells es la grua de SIMA - hi deu tenir plaça gratuïta -, l'altre deu ser el cotxe del que fa l'entrevista i el tercer el regidor de torn. Per fer-ne publicitat, ho trobo molt infantil i pobre. En un altre mitjà, no se'n hi veu cap.

- De la construcció, mitjans tecnològics i l'última tecnologia no en dubto, va costar un grapat de diners i ho hem pagat entre tots. Quan els que paguen ho fan amb diners que no són seus sempre vol el millor del millor. Això de les característiques de l'aparcament i senyalització em sona una mica a burleta. És que aquest aparcament aire condicionat, nevera i els cotxes s'aparquen sols o hi han nomes unes ratlles a terra que el delimiten? Que la pintura i les pilones estiguin en bon estat, és perquè el pàrquing quasi no el fa servir ningú, no per una altre cosa. I en quan a l'espai i accessos només faltaria, quan no hi havia cap condicionant. En canvi no fa esment que no es pot anar a l'hospital sense sortir al carrer, i sent ambdues obres noves el fet de no haver previst una connexió entre elles no deixa de ser una badada enorme.

- En quant a la polivalència ho diuen perquè s'hi fan, partits de futbet i de bàsquet o hi ha quelcom que se m'escapa.

- Respecte al manteniment i funcionament d'aquest aparcament, es refereixen a que esta ben net i polit i que han hagut de reduir el personal per la manca de clients? O que d'un pressupost d'ingressos de més de € 300.000 només n'han recaptat € 24.000 el primer any? O que ha hagut de recórrer a noves zones blaves i obres no existents, per obligar a aparcar-hi?

- Dir que la gent prefereix aparcar a la superfície que a un lloc soterrat, es no dir rés. S'ha de dir que la gent prefereix aparcar gratuïtament, que pagant. L'Ajuntament que ha de resoldre els problemes de mobilitat, vol fer d'empresari (dolent com sempre) i llença els diners i espolia els ciutadans. Per fer aparcaments de pagament ja hi ha empreses que en saben fer, sense necessitat d'escurar les butxaques dels ciutadans, i a més corren amb el risc de l'explotació i funcionament.

- Ens hem d'alegrar per la concessió del premi, però em temo que deu ser d'algun "organisme amic" (és a dir dels que també viuen del conte). Passi que diguin que es bonic i està ben construït - que per això es paga - però si s'hagués de valorar la previsió i gestió d'un aparcament en lloc de premi li atorgarien la carbassa.

- El premi el va recollir l'Alcalde Aymami. També m'està bé, ja que ell es el responsable d'aquest desgavell d'administració i gestió. El gerent de SIMA d'ADN socialista, no apareix mai per enlloc, per tant haig d'arribar a la conclusió o que té vergonya de sortir-hi o que n'Aymami fa les seves funcions. Ens podem doncs preguntar qui sobra en aquesta entitat en Aymami o el gerent?.

- Aprofitant la ben "entesa" he trobat que la selecció de personal de SIMA segueix uns criteris ben peculiars. Entre els vigilants de les zones blaves hi ha una bona part de personal del Barri de Fàtima, el president de l'associació de veïns del Barri de Montserrat i algun que altre parent. Deixant a part que tothom mereix tots els respectes, em sembla que no s'ha fet cap mena de concurs i les eleccions han estat a dit (de l'Alcalde i la seva colla, és clar). Sembla de molta barra, en els temps que corren, fer servir aquests criteris "estrictament professionals" de gestió de personal. Molta de la gent parada d'Igualada, que els voten o no, es podrien sentir capacitats, no els sembla?. Si volen comprar vots posin els calers de la seva butxaca i ningú els hi podrà retreure, encara que d'això abans en deien caciquisme. Però fer-ho amb diners públics ja no se'n diu amiguisme, clientelisme i nepotisme, sinó que s'hauria de tenir una valuació moral i jurídica diferent. No sé si també els han donat el premi per això.

Aprofitant aquest escrit i la gestió de les Zones Blaves per part de SIMA. M'agradaria saber que es n'ha fet de les signatures 11.000, estrictament legals o no, que la ciutadana Imma els hi va presentar ara ja fa uns dos mesos, sobre la convocatòria d'una consulta popular sobre l'ampliació de les Zones Blaves. Que hem de pensar?:

- Les han llençat a la brossa.

- Encara les estan contant?

- S'estan entrevistant amb cada un dels signants?

- Ens estan prenent el pel?

- No s'atreveixin a donar el resultat?

- O estan allargant donar la resposta el màxim possible per sentir-se legitimats per seguir escurant la butxaca dels ciutadans?

Per aquesta forma de gestionar també hi ha premi?

En fi que tot plegat ens fa sentir vergonya. I no per haver fet res mal fet, sinó perquè, encara que vulgui no puc oblidar, que són els nostres representats i ho fan de pena!

Jutgin vostès mateixos a veure si hi ha premi.

Fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

2 comentaris:

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Aquest comentari no és meu es d'en Pep Solé Vilanova, en resposta al meu article al anoiadiari.
Josep Ma Torras, sempre estàs en contra de tot!!! Ets un negatiu!!!
Per que ho sàpigues ara prohibiran l’entrada de cotxes per que no es malmeti la pintura del terra i evitar que es perdi la brillantor que encara te. Així cada any guanyaran el concurs.
A mi em recorda un capítol de la sèrie de TV SI MINISTRE. El ministre volia tancar un hospital que no hi havia cap malalt. El seu Secretari li justificava que no es podia tancar per la gran quantitat de llocs de treball que hi havia. Calia fer el manteniment, gestionar els recursos humans, donava molta feina .
El Ministre li anava replicant, però no ho veu que no hi ha malalts, i el Secretari seguia justificant amb absolut convenciment la seva absoluta negativa a tancar un hospital per molt que no s’hi assistís cap malat.
Sempre havia pensat que una cosa així no era possible. La realitat supera la ficció.

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Pep,
Ja veig que vols substituir el del Flabiol, que potser el trobes a faltar? Jajaja.
Tens raó amb el teu comentari. Clar, jo sóc un egoista i no penso en els llocs de treball que generen les empreses del "conxorxi" Grup Municipal Juan Palomo, en fi, que sóc un mal agraït i un corcó.
Parlant seriosament Pep, quan em vaig posar en aquests guirigalls no m’esperava ni en somnis trobar-hi el nivell que hi he trobat, simplement i no ho dic en broma, estic estordit i estorat, doncs fa fredor veure que la ciutat està en unes mans tant incompetents, per no dir una altre cosa.
Que no ho veuen que estan foten el ridícul mes absolut i estan portant l’Ajuntament a la ruïna, entre altres moltes coses o simplement del que és tracta es de fer invents de bomber i després d’agafar-se fort a la cadira i aguantar el que faci falta?
O hi ha gent que ja els hi va bé que les coses es portin com es porten? Perquè si es així, apaga i anem-nos. Es per no creure mai mes en la democràcia i llançar la gorra al foc.