dimecres, 28 de maig del 2008

NOU CONCEPTE: LA BALTASARADA

Publicat en el diari AVUI, per riure, per no plorar, quin nivell senyor, quin nivell tenen alguns!.

A l'espera d'incloure-la a les versions en paper, la versió digital de tots els diccionaris que es fan i es desfan al nostre país ja inclou el nou concepte que millor descriu aquest moment tan Tutuku Splash que vivim (ja sap, com el Dragon Khan, però en versió aquàtica). Es tracta de la baltasarada.

Baltasarada:

1 subst Cosa o fet que ara mateix és d'una manera i d'aquí uns instants és completament diferent...o no...o si. Ex.:

a) Ara agafarem aigua del Segre ... Ui, ara ja no agafarem aigua del Segre. Jo he parlat del Segre? Qui ha parlat del Segre? Ah, però el Segre és un riu?

b) Farem una captació puntual... i ara, a més de puntual, serà reversible ... No, millor serà un minitransvasament. Perdó, puntualitzo, serà un transvasament reversible impuntual en un Mini.

c) Catalans, ja podeu omplir les piscines ..o Bé, sabeu què?, millor deixar-ho estar perquè el Mini no cap a la piscina... Bé, si que hi cap, però el tenim aparcat al Segre.

d) Farem una canonada. Ara no la farem. Ara la farem però petiteta i no la connectarem perquè com que plou a les minipiscines reversibles del Segre, que és un riu molt puntual, mullaríem el Mini.

2 id bom (idees de bomber)

1. Posar miralls als pantans perquè semblí que hi ha més aigua.

2. Transvasar l'aigua dels pantans als mateixos pantans. Com? Captant-la de la part de la presa i duent-la fins a l'entrada.

3. Construir sucrelinitzadores. Funcionen posant sucre a l'aigua del mar, que és molt salada.

3 cuin Oferir contínuament pels mitjans de comunicació imatges de menjar. A la gent se li farà la boca aigua i podrà ser aprofitada. I aquesta sí que serà autèntica aigua de boca.

4 interj Que mal parida és la pluja!! Expressió usada a les reunions de govern quan comproven que ha començat a ploure just quan es posaven en marxa les mesures que no posaven en marxa esperant que plogués.

5 trad Els nens de l'Ebre ja demanen que per Reis només vinguin Melcior i Gaspar.

Iu Forn

Diari Avui