dimecres, 1 d’octubre del 2008

La nova Generació Einstein

Blogejant he trobat el següent post i com que soc un fan de l’inteligencia i endemés fa menció a una de les persones més admirades per mi - Alber Einstein - m’he dedicat a traduir-ho al Català – com sempre perdó, si he perdut el significat en algun moment – és un decàleg extracte d’un discurs fet per la Sra. Rosa García Presidenta de Microsoft Espanya de la seva intervenció en un acte de graduació de la Universitat Europea de Madrid. No és casualitat que la Rosa hagi arribat allà on arribat, el seu discurs traspua intel·ligència per tot arreu.

Rosa felicidades por este inapreciable discurso

La nova Generació Einstein

1. Deixeu-vos emportar pel cor. Einstein recomanava no parlar als joves de l'èxit com si es tractés del principal objectiu a la vida:" La raó més important per treballar és el plaer de treballar, el plaer de les seves resultat i el coneixement del valor del resultat per a la comunitat ". He de confessar-vos que des de fa molts anys he fet meva aquesta idea. Durant tota la meva carrera professional només m'ha guiat una màxima: treballar en allò que em demanés el cor. Mai he planificat la meva carrera, mai he pensat en quin havia de ser el següent pas per créixer, per ascendir més ràpidament en l'escalafó. Sempre he deixat que fos el cor el que em guiés i us aconsello que demà, quan comenceu a plantejar-vos com ha de ser la vostra carrera professional, feu el mateix.

2. El segon punt del decàleg té a veure amb l'honestedat. Deia Einstein que "El món no està amenaçat per les males persones, sinó per aquells que permeten la maldat". No sigueu dels que deixen que passin les coses; convertir-os en protagonistes de la vostra vida i lluita quan considereu que heu de fer-ho. No aneu a guanyar, però, si més no, tindreu la satisfacció d'haver lluitat per allò que considerem correcte. Sigueu honestos amb els altres i, sobretot, amb vosaltres mateixos.

3. La meva tercera recomanació és molt senzilla: desenvolupar la vostra passió. Deia Einstein que "El que no té el do de meravellar-se ni d'entusiasmar-se més li valdria estar mort, perquè els seus ulls estan tancats". La Passió és el valor que mou al món, el que fa que no ens importi dedicar hores i hores al nostre treball, sacrificar el nostre temps lliure per allò que ens satisfà. Recordeu-ho: Passió.

4. I tampoc no oblideu un altre dels grans secrets del lideratge: la imaginació. Segons Einstein, "En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement". Jo crec que la imaginació és fonamental en tot moment; en períodes de crisi i en períodes expansius. La imaginació és l'aliment de la innovació i la matèria primera de l'èxit. Exerciteu la vostra imaginació constantment.

5. Confieu en la vostra voluntat. Una de les frases més conegudes d'Einstein és la que assegura que "Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica: la voluntat". Treballeu amb un objectiu personal, amb un objectiu vital i perseverar, perseverar i perseverar. I quan no pugueu més, torneu a provar. »

6. A partir de demà, heu d'aprendre a desaprendre. Cal aprendre a qüestionar-ho tot, a contemplar el món amb ulls crítics. Cal que aportar a les empreses un nou punt de vista. Necessitem que vosaltres qüestioneu tot el que hem fet fins ara. No oblideu el que deia Einstein: "L'important és no deixar de fer preguntes".

7. Les empreses necessitem nous líders, persones capaces d'influir en els altres. Com deia Einstein: "Donar exemple no és la principal manera d'influir sobre els altres; és l'única manera". Recordeu-ho quan assumiu llocs de responsabilitat i tingueu de liderar persones. Vostres equips us miraran permanentment per imitar-vos, per repetir el que vosaltres feu.

8. Apostar per la innovació. "Bogeria és fer la mateixa cosa una i altra vegada esperant obtenir diferents resultats", deia Einstein. No caiguis en aquest error. Innova, plantegen nous processos, noves maneres de fer les coses. Canvieu-ho tot, proveu solucions alternatives. No us conformeu amb la típica resposta de "s'ha fet així". Reveleu-vos contra la rutina i la tradició i canvieu les empreses. Necessitem una visió nova.

9. Una visió basada en l'experiència. Einstein assegurava que "L'única font del coneixement és l'experiència". Compartir el coneixement i l'experiència acumulada, aprofiteu la vostra pròpia experiència per enriquir la vostra tasca i Creeu xarxes que fomentin l'intercanvi de millors pràctiques que no us obliguin a re-inventar la roda una i altra vegada.

10. El darrer punt d'aquest decàleg personal té a veure amb la responsabilitat. Albert Einstein deia que "Tindrem el destí que ens haguem merescut". Construir el vostre propi futur. Dirigit vostra vida i assumir les vostres decisions, fins i tot les equivocades. Emprendre, assumir riscos. Equivocar-vos, rectificar i torneu a equivocar-vos. Apreneu. Creeu.

Vosaltres sou el futur; el futur d'aquesta societat. Constituiu probablement la generació millor formada de l’historia; sou els més capaços, els més preparats. La Generació Einstein; més llestos, més ràpids i més socials.

No ens defraudeu; el futur us pertany ".

Només ens resta posar-nos d'en peu, aplaudir molt fort i demanar un bis!!!

3 comentaris:

Francesc Puertas ha dit...

Es molt bo. Em farè fan del decàleg.

Anònim ha dit...

Ostres, a mi em sembla que, pel què fa al punt 3, Einstein no deia "El que no té el do de meravellar ni d'entusiasmar més li valdria estar mort" sinó el que no té el do de meravellar-se i d'entusiasmar-se. El canvi és important ja que canvia l'objecte de l'acció: dels altres a un mateix. Potser m'equivoco, però al llegir-ho m'ha vingut una mena de "flaixbac".

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Carles,
Ja ho he corregit.
Tens tota la raó d'aquest mon, la veritat és que vaig fer servir un traductor i després vaig corregir per dir-ho d'alguna manera "manualment", però encara no sóc pro bo.
Moltíssimes gracies per el teu advertiment.
Seria una llàstima espatllar pensaments tan simples i tan profunds a la vegada.
Una forta abraçada i fins un altre.
Josep M.
PD: Si fos com jo he traduït, no pararíem d'enterrar gent. jaja.