diumenge, 12 d’octubre del 2008

A qui l'hi pica, alls menja.

Aquest cap de setmana he comprovat en un setmanari local, que sa obert la veda, se'm va assegurar i reassegurar que no es permetria cap més batalleta personal a les seves pagines, entremig i va haver una fuita, però aquesta setmana passada la cosa es va sortir de mare en una de les columnes habituals, el director@ del setmanari ja sap al que em refereixo i com que sa obert la veda, o cacem tots o no caça ningú.

El tema que ha posat histèrics i en peu de guerra a tots els del govern Municipal els oficials i els virtuals i que ha fet saltar totes les alarmes, és la convocatòria del ple extraordinari per discutir el pla de crisi previ al dels pressupostos convocat per un grup de l'oposició. Pla que per cert toca molt directament a dos dels senyors que han sortit al escenari malparlant del mateix. Un és l'inefable Pere Calbó i l'altre en Carles Cuerva, a aquest ja l'hi dedico l'escrit i a en Calbó l'hi recordo per si ha perdut la memòria que:

Ple de l'Ajuntament del 24-07-07 apartat 3-17

PRIMER.- Nomenar amb efectes del dia 5 de setembre de 2007, personal eventual d'aquest Ajuntament, pel càrrec administratiu suport Grup Municipal, destinada al grup municipal del Partit Popular, a la senyora Montserrat Marsal i González, amb una retribució bruta anual de 10.919,58 € i amb una jornada de 17,30 hores/setmanals.

La senyora esmentada és l'esposa - els meus respectes - d'en Calbó, per tant tota opinió seva sobre el tema està de més i se'n hauria de apartar de la discussió, per ètica i per estètica.

Per en Cuerva que en aquest cas, és ell el receptor directe de la "rifeta" em permeto reproduir en el meu blog un escrit que ja vaig dedicar al columnista al "facebook", perquè em tenia ja molt cansat, amb les seves dissertacions gratuïtes o no!?

Mira Carles amb tu ja no hi vull discutir més, com que jo també pago la meva part del teu sou com a càrrec de confiança d'Entesa a L'Ajuntament, no acceptaré ni penso respondre a més les teves defenses a ultrança de la gent que vols que et promocioni, son absolutament tendencioses i no toques de peus a terra. Tot el que fan els teus està bé i no importa el què ni el com, degut que a mi no m'agrada que al meu Ajuntament es facin certes coses amb els meus diners, que no son exactament serveis i menys fer d'empresaris - creant necessitats i cobrant-les al poble - ho defenso i ho argumento.

La via pressupostaria directa a Igualada, és simplement una manera d'endeutar-se més, sense haver ni poder passar pels pressupostos Municipals, que en aquests moments estan ja fora de la llei per més de 4 punts de l'endeutament màxim i qualsevol altra consideració, és un insult a l’intel·ligència.

Per lo vist per tu qualsevol cosa val i és justificable si la fa qui la fa, però per a mi no. Per tenir criteri s'ha de saber ser lliure i tu no ho ets, la teva ambició fa que tinguis ceguera, perquè no crec en la teva innocència o bona fe, només busques l'adulació dels teus, perquè suposes que un dia t'ho pagaran amb més diners del poble, amb un càrrec superior o qualque sigui, per tant considero tot el que escrius està contaminat.

Hi ha gent de la teva i de la meva que respecto, perquè es respecten a si mateixos, però no puc respectar a ningú, ni de la teva ni de la meva corda, que la seva única finalitat sigui fer mèrits davant dels seus superiors, d'això se'n diu, en la vida privada o pública, una altra cosa que ara no em dóna la gana d'anomenar, dons és una paraula que odio.

És una llàstima que no empris les teves facultats - ho fas força bé - per escriure per altres causes, perquè en aquestes que defenses, moltes vegades els arbres no et deixen veure el bosc i sofreixes i acceptes mesquines manipulacions, més que evidents. Qui ha de treure la cara que la tregui, no cal que et facin servir a tu com a home de palla.

Perquè quedi clar el que dic, només dues coses més:

Ple de l'Ajuntament del 24-07-07 apartat 10-02

  • Punt tercer - Nomenar amb efectes del dia 2 d'octubre de 2007, personal eventual d'aquest Ajuntament, pel càrrec d'administratiu suport Grup Municipal, destinat al grup municipal de l'Entesa per Igualada, al senyor Carles Cuerva Clavé, amb una retribució bruta anual de 10.919, 58 € i amb una jornada parcial de 17, 30 hores/setmanals.

Codi Deontològic: Declaració de principis de la professió periodística a Catalunya.

http://www.periodistes.org/cat/CpcDocuments/CodiDeontologic.htm?elmenu=1

  • 7. No acceptar mai retribucions o gratificacions de tercers per promoure, orientar, influir o haver publicat informacions o opinions.

Ara bé, si el sou que et paguem entre tots, només el fas servir per feines administratives pel teu grup Municipal, les meves excuses en això de l'ètica, no en l'estètica.

Si he trepitjat algun ull de poll, demano humilment perdó, però com la veda està aixecada, aprofito la ben entesa.

Que ho paeixin be. Fins la pròxima.

PD: A en Aymami li recordo, perquè sembla que certes coses no se les aplica a si mateix, que sortir a la premsa per demanar un ple extraordinari, per prendre mesures davant la crisi i expressar aquestes mesures en la demanda, no és "xupar càmera", cosa que ell fa cada moment que pot, setmana darrera setmana, una o dues fotografies com a mínim en els diaris. Pensi que aquesta fotografia almenys no és per anunciar hamburgueses, ni per parlar Búlgar, sinó per quelcom que ens preocupa a tots i molt.

3 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

A mi, avui, només se m'acut dir-te "Salam Aleikum" i que tot vagi bé.

Josep M. Torras Payerol ha dit...

"Aleikum Salam" Miquel, ja ens veurem l'altre setmana i te'n faré cinc cèntims. Per cert tinc un encàrrec de un nostre amic comú, de portar una classe especial de ginseng i la manera de cultivar-lo al hort, que si funciona, pot ser la solució a la crisi. No ens farà mal res i estarem eufòrics. jajaja"

Anònim ha dit...

Per casualitat no tindràs guardada la columna d’aquest setmanari?, es que l’estic buscant i no la trobo. Gracies
Fina