diumenge, 21 de desembre del 2008

Poti poti IV

En el passat poti poti, me'n vaig deixar una, que la guardava per no atapeir massa als pobres i soferts lectors.

Incongruències d'en Pàmies i adlàters, referent a l'outlet.

Vaig llegir amb molta sorpresa, ja fa unes setmanes que en Pàmies, normalment bastant ponderat, esbroncava literalment a gent d'Igualada per haver donat suport el projecte del "outlet" d'Òdena. Suposo que es referia a la gent de FAGEPI - que pobrets, després de cornuts a veure si també hauran de pagar el beure - i suposo a l'Unió Empresarial de l'Anoia.

Aquesta setmana llegeixo que un tal Joan Canals - per cert, apart dels del gremi, de ser el President de Pulligan, empresa de Canet i ves a saber d'on en aquests moments, i de ser el president de l'agrupació estatal del Gènere de Punt, el coneix algú més a Igualada? - recolza el outlet d'Igualada. Quins pebrots! Sabem de bona tinta, que aquest senyor es posa a tot arreu i és un professional d'ocupar càrrecs i de fer-se amb el poder. Potser aquesta n'és la raó?

O sigui i perquè ens aclarim:

Cinc anys de fatxenderia i d'incompetència, en no voler trobar o ajudar a trobar un emplaçament pel "outlet", sol·licitat per activa i per passiva pels pobres del FAGEPI, denegades totes les ubicacions proposades (Avgda. Catalunya, antiga Fabrica de cal Martí Enric - per cert posada a la venda, fa ben poc -, etc.) .

Ve un empresari aliè que els hi proposa encabir-ho en el projecte del Scorpia, i ells accepten encantats.

Aleshores - "a buenas horas mangas verdes" - en un atac de banyes, es treuen un projecte de la mànega, amb les vinculacions familiars de tots conegudes i amb una velocitat que seria mirada amb enveja pels de l'Ajuntament de Marbella dels bons temps. De la nit al dia aproven la requalificació dels terrenys i tot el que calgui  per poder enquibir-hi amb calçador  "l'outlet".

Questionari:

-      Pregunta primera. Com carall s'atreveixen a demanar la requalificació urgent aixoplugant-se amb el paraigua de l'outlet, si els que potser l'haurien de fer no ho recolzen i ja havien donat la seva paraula al d'Òdena? On és el truco? Es que ara treballem per gent de fora en contra dels de casa? Els hi faran anar per força? Es ètica la requalificació, basant-se amb els arguments que es va basar?

-      Pregunta segona. Perquè si Òdena ja l'havia demanat, hem de buscar fer mal a un projecte amb cara i ulls, i a una gent que son els nostres veïns, de la tan ponderada en altres èpoques - quan no manaven - Conca d'Òdena? No Conca d'Igualada Sr. Pàmies.

-      Tercera pregunta: D'on sortiran les botigues del outlet? Del Sr. Canals?  Dels fabricants d'Igualada? Del Corte Inglés? D'algun xinès? És un promotor aquest senyor Canals? Què hi fa aquest senyor pel mig? Enredar més la troca? Justificar el que és injustificable amb una pàtina daurada de blasons aliens? O simplement l'hi han promès quelcom, que tots hauríem de saber?

-      Quarta pregunta: Si només és una cosa entre promotors, a què venen tantes preses i tantes declaracions? O hi ha quelcom més que hauríem de saber i no ens poden explicar?

En fi no m'estenc més, però a vegades Sr. Pàmies a base de voler fer entrar el clau per la cabota i no reconèixer els errors del passat, s'acaba fent el ridícul. Com ridícules son les seves declaracions sobre el tema.

El dret al cameig el té, però i espero que no passi, que en el futur els puguin senyalar amb el dit a vostè i als seus i dir que gracies a la seva desídia, supèrbia i posterior incompetència, no es va tenir el Outlet ni a Igualada ni a Òdena.

Que de fronteres en sobren, entre veïns.

Bon profit i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

PD: A més abundament sobre el Outlet llegir:  http://www.facebook.com/topic.php?uid=81226940267&topic=5410