divendres, 18 d’abril del 2008

Cal Font i altres minucies al 2005

Aquest escrit del 2005 va ser redactat en base a la noticia anterior i no el vaig publicar, només el vaig enviar per email a un polític d'esquerres sense que m'envies cap comentari, avui canviant uns arxius de l'ordinador de lloc l'he trobat, el publico tal qual sense tocar res i només faré unes petites observacions:
- L'Ajuntament ha costat a dia de avui 800.000 euros més del pressupostat.
- L'empresa Febex està en greus dificultats financeres i de lo acordat amb el Ajuntament està en prorroga, que a aquest pas serà "sine die".
- Seguim tenint un solar al centre del poble, que és un exemple de previsió de futur i en aquest cas era una empresa professional i rendible en el seu moment, per el poble "0".
- Que passarà si l'empresa fa fallida?
La resta i com a cosa futurista la podeu llegir en el article.

IGUALADA "QUO VADIS" 2005

He llegit detingudament la noticia de que l'Ajuntament d'Igualada s'ha venut Cal Font per 9 milions d'euros, hi ha certament algunes preguntes que hem faig com a ciutadà i que m'agradaria que algú em contestes:

- Com pot ser que en una subhasta pública i amb unes condicions a complir, hi pugin haver ofertes tan dispars. La que ha guanyat és d'un 209 % sobre la quarta, un 87% de la que obtingut el tercer lloc i un 47% de la que ha obtingut el segon lloc.
- Si totes quatre tenien que complir les mateixes condicions, on està el truc. Podem pensar que uns sabien més que uns altres (Perquè i com?), o que les concessions que es feien a uns eren més bones que les que es feien els altres (Perquè).
Ningú amb la seva capacitat de raonament no alterada pot comprendre, aquestes grans diferencies, que fan "tuf" de quelcom que se'ns escapa a la gent normal i que algú si sabia avanç de la subhasta; en les subhastes publiques amb condicions idèntiques de projecte, es impossible que es puguin donar aquestes diferencies, si es així que algú m'expliqui el perquè.

Entesa per Igualada és una formació progressista, en això penso que tothom hi està d'acord. Bé, com s'entén que una força política d'esquerres perdi l'oportunitat de crear pisos protegits i assequibles en terreny de propietat municipal i en canvi deixi fer 42 pisos de luxe, que parteixen de la base de 20 milions de les antigues pessetes per pis nomes d'afectació de terreny, en comptes de fer habitatge social; suposo que s'haurien pogut fer en aquest terreny uns 80 ó 100 pisos per joves o per gent gran, sense tenir que encarir encara més, des d'ara el terreny de la zona i fer per comparació que els altres pisos del voltants segueixin l'exemple i es converteixi només, en una zona per rics. Els especuladors immobiliaris els hi faran un monument. Pregunto de nou per qui treballen els socialistes i on tenen el progressisme, d'en Calbò s'entén tot, però dels socialistes i comunistes, penso que s'han venut l'enteniment, l'anima i pot ser alguna altre cosa.
Ah! El canviar la requalificació d'una zona d'Igualada per poder-la vendre, se'n diu manipulació especulativa per augmentar el preu de les coses, no intel·ligència política. Ves per on uns progressistes fent d'especuladors.
- El gran benefici que en teoria suposa per Igualada, si contem que el nou Ajuntament tindrà un cost de 6 milions d'euros al que cal sumar-l'hi els increments injustificats o per desídia, que te tota obra municipal (partides complementaries molt grans en els nous pressupostos, per cobrir l'extra cost de la plaça de la Creu i del Carrer del Rec per imprevisió Municipal) contem-n'hi 2 milions de més i segur que hem quedo curt, finalment el trasllat i condicionament de l'Amelior durant dos anys, com a seu provisional i tornada al Ajuntament i condicionar-ho tot de nou 2 milions d'euros mes, menys 1 milió d'euros que va costar. Per la ciutat ens queda "0" "patatero".

En fi que si aquestos son els nostres administradors en col·lusió amb el Sr. Calbo i companyia (ves quins estranys company de llit) apaga i anem-nos.

Bé per acabar-ho d'adobar, també m'agradaria preguntar:
- que s'està fent a la "Cotonera"! ves per on ací també hi esta implicat el Sr. Calbó.
- o perquè un Hospital es fa entre dues gasolineres i una fabrica que treu fum i en una via que es col·lapsa amb massa freqüència en hores punta (en la qual abans només hi havien semàfors i ara hi han semàfors, rotondes amb semàfors, gran novetat!, tres carrils que convergeixen en un, idea genial! i rotondes en les que els camions pugen a la vorera per poder passar, tot un "tutti frutti" de genialitats) havent-hi hagut ofertes de terreny molt més adequades i més ben comunicades, de municipis de la conca, no acceptades, perquè el Sr. Aymami i companyia volen que tothom recordi que l'hospital l'han fet ells a dins la ciutat i no en un lloc més idoni, però que no els donaria tanta publicitat (el seu interès abans que d'interès de la ciutat).
- Finalment poden explicar-me perquè tanta acumulació de serveis u obres en mans de FCC?, literalment:
Escombraries, recollida selectiva, neteja de parcs i jardins (subrogació a altres que abans ho feien directament), pàrking de la plaça de la Creu, Hospital nou i suposo que em deixo alguna cosa, tanta acumulació em fa pensar en la frase de "¿Qui mana a la cort, el porc o el Senyor?" i a bon entenedor poques paraules fan falta.

Bé, en la seva desgreuge sempre penso que no estan a l'Ajuntament per la seva intel·ligència, ni per la seva capacitat administrativa, ni tan sols per la seva xerrameca, sinó per els vots dels ciutadans i per un servei temporal a la ciutat, però hi deu haver quelcom que se m'escapa, perquè molts d'ells, sembla que s'hi vulguin perpetuar.

Cordialment.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL
06/07/2005