divendres, 11 d’abril del 2008

Quo Vadis Igualada – o com volar sense ales.

El socialistes que per dir quelcom gestionen l'Ajuntament d’Igualada cada dia em fan més por i no precisament del tipus de por que ells em voldrien fer, si poguessin, sinó de la seva fuita endavant, que no te ni to ni mesura.

He llegit als mitjans de comunicació locals, els esforços dialèctics del Dr. Riba per intentar explicar que la seva política no és aconseguir que el ciutadà pagui menys, sinó que com fer pagar al “tontets” d’Igualada és un recurs fàcil, no cal fer cap esforç suplementari en el que seria la seva funció, és més senzill posar impostos especials, doblar les multes i muntar empreses amb els diners dels ciutadans, per comptes d’anar a buscar recursos, perquè els ciutadans d’Igualada paguessin menys. La llei de l'embut i la supèrbia és el que impera.

Es clar que discutir que ens han concedit € 24 o € 25 per ciutadà sobre una mitjana de subvencions del € 30 de tot Catalunya no te cap sentit, si solament per muntar el WTC a costa de tots ens dona la irrisòria xifra de € 1.625 per habitant d’Igualada, això son calers, lo altre es la xocolata del lloro deu pensar el Dr. Riba. Es clar que ací no contem les “inversions” en capital i crèdits per obres de les empreses del “conxorxi” que més o menys pugen lo un més lo altre, una quantitat semblant a € 3.250 cèntim amunt cèntim avall per ciutadà, no solament als votants, sinó a tots petits i grans.

Les vel·leïtats d’uns socialistes que sembla que preparin el panteó funerari d’un faraó, fa que aconseguir quelcom mes de € 24 per habitant davant d’aquestes magnituds, sigui un esforç menyspreable.

Dons bé si les subvencions que ens donen fossin només a proporció com les de Vic, ciutat molt equiparable a la nostra, la diferencia faria que no haguéssim de pagar cap impost especial enguany, quasi poc quasi res, però l'o del servei al ciutadà sense pagar ho tenen en desús, uns que diuen que treballen pel poble, cobrant i molt i no precisament sous de socialistes d'em peu!

També em preocupa que la baixada del “toxo” afectés a un pressupost Municipal, fet alegrement com si les vaques grasses haguessin de durar tota la vida, però veig una certa però no excessiva preocupació en els membres del govern municipal, que inconscients ja ho son ja! Com ja fa temps que estem en el convent, he estat pensant com diabòlicament es pot salvar lo inevitable i lligat amb la pressa que s’estan donant en el projecte WTC, no se si se’ls hi haurà acudit, i sempre dic que no m’agrada donar idees, a un d’aquestos cervells modèlics que s’estilen últimament, el anar a tota pastilla perquè el permís d’obres i altres minúcies d’aquesta empresa, que és de tots, cobreixi el forat de la baixada del “toxo” en el pressupost municipal, perquè això apart de ser immoral, indecent i una trampa barroera, seria enganyar als socis i pagans que per el cap baix som uns 38.000, apart de justificar àmpliament el renom que jo l’hi dono al grup “conxorxi” Grup Juan Palomo. Però com que la quadratura del cercle es molt socialista, no m’estranyaria gens que fos axis, barrejar l'o públic amb l'o privat i endevina qui ta tocat!

Amb tot aquest enrenou hi hi ha una cosa que em queda al pap, m’explico, quan vaig anar a l’Ajuntament al ple municipal dels pressupostos d’enguany hi havia una partida per una escola bressol a la planta baixa de la Cotonera per un import de quelcom mes de € 900.000, la meva pregunta és, si les subvencions concedides per la rehabilitació de la Cotonera, que en global costarà més de € 9.000.000 - d’on sortiran? - no arribaran fins al 2010 i es suposa que la rehabilitació del local es farà a partir d’aquesta data, com s’explica el pressupost per l’escola bressol? Tal vegada pretenen habilitar la planta baixa d’un edifici en ruïna tècnica per portar-hi infants, sense rehabilitar la resta? Potser i hi ha una explicació lògica, però jo no la trobo per enlloc. Puc esperar una resposta o rebré un atac personal, per preguntar?

No sé si com deia un amic meu els socialistes han enganyat a tothom i per això manen o perquè és ni més ni menys el govern que ens mereixem i això últim seria molt lamentable, no pel que és que ho respecto, sinó pel que significa.

Apa adéu i passeu per l’ombra, no fos cas que sos escalfés el cap

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

PD: Fresc, he llegit en un mitja local, que l’associació Entesa-PP ha aprovat construir una nova llar d’infants al Moli Nou d’Igualada, com haig de suposar que era la destinada a la Cotonera, només dues reflexions, es de “savis rectificar” i segueixo esperant alguna explicació de com es fan els pressupostos o ho deixem en el mínim possible de criteris estrictes? Si tot es axis, que deu ens agafi confessats, dons significa que els pressupostos i previsions empresarials de l'Ajuntament, son paper mullat fins i tot abans d’existir i la castanya pot ser de les que fan historia, clar que a l'Ajuntament ja tenen un expert en temes de castanyes empresarials i en aquest sentit deuen estar molt tranquils, ells hi posen la irresponsabilitat política i nosaltres els calers i el risc.