dilluns, 23 de març del 2009

The *Jordi Riba’s show II a Conca TV*

A vegades quan reflexiones sobre el que has escrit et queda el dubte de si has estat més dur del compte amb segons qui. Doncs mira, hi ha un personatge amb el que sempre em quedo curt.

Quan mirava i escoltava la tertulia setmanal televisiva dels politics a Conca TV - "*la seva televisió*" - m'he quedat sorprès de l'esperpèntica actuació del regidor que s'ha fet el responsable de les zones blaves. Es veu que no s'assabenta de res i que viu en el seu núvol. No se si és per això que sempre està emboirat, per les circumstàncies personals que el fa diferent a la resta dels mortals, o simplement per portar a sobre una eufòria que el pot.

Es veu que no en te prou que els ciutadans li demostrin la seva disconformitat, sinó que es permet frivolitzar sobre la queixa lliurada a l'Ajuntament a través de la persona que va fer el treball de recopilació. Desqualificava les 10.750 signatures pel simple fet que les fulles on es recollien emprava com encapçalament una fotocopia, de la campanya feta per un partit de l'oposició contra la mesura del govern. Es veu que utilitzar un tiquet de les màquines del control d'aparcament que digui "stop + zones blaves a Igualada", pel sol fet de que era el de CiU, ja no era entenedor pels que hi donaven suport. Potser calia que la ciutadana que recollia les signatures, a més de prendre's aquesta molèstia, enquadernar-les i portar-les a l'Ajuntament, dissenyés un altre logotip. No em va quedar clar si dubtava de la validesa de les signatures pel fet del tractament gràfic o per creure que era aquest partit de l'oposició el responsable que 10.750 ciutadans expressin el seu desacord. Qualsevol de les dues opcions denoten però, un baix nivell democràtic i un menyspreu a la ciutadania propi d'altres règims.

Primer: Que un partit de l'oposició, que no està d'acord amb la ampliació de les zones blaves i/o en la forma que s'ha fet, s'impliqui i col·labori per ajudar a qualsevol persona que tingui el mateix pensar no li hauria d'estranyar. Els partits són per això. Per ajudar els ciutadans canalitzant les seves inquietuds. Posar a la seva disposició els mitjans que pugui és una feina digna i no desqualifica ni a uns ni a altres.

Jo mateix, "conegut militant de CDC" com m'anomenen algun dels qui sembla que "molesto" amb els meus comentaris, m'he implicat en cos i ànima, a aquesta iniciativa i d'altres, com un més. Però sense prendre en cap moment el protagonisme o la iniciativa, tal com ho han fet molts ciutadans que hi van col·laborar posant la signatura i fent altres aportacions a la causa. La veritat és que hauria d'estar content aquest regidor per la implicació ciutadana en el govern de la ciutat. Però ja es veu que li agrada més fer i desfer sense que ningú li faci comentaris, i molt menys si la gent li valora malament les seves decisions. En Riba s'ha d'acostumar a no ser el centre del mon.

Segon: Si pensa que aquest partit de l'oposició ha estat el responsable de la quantitat de signatures obtingudes, sigui conseqüent i prepari les maletes. Voldria dir que l'oposició el suport majoritari dels ciutadans, i li quedarien quatre dies de fer el pinxo.

Per tant "menys llops, caputxeta". Dediquis a fer la feina que li pertoca. No oblidi que fa de gallet de granja i viu del pinso que li paguem entre tots. Qualsevol ciutadà mereix el respecte que no ens té i millor que faci front a les seves obligacions i serveixi al poble amb humilitat, respectant-lo i escoltant-lo.

Quan hagi comptat les signatures - no ho delegi a gent que fa feina de debò - faci-ho vostè que sembla no tingui res mes a fer - a veure si te bemolls per dir als ciutadans que no són vàlides perquè el paper on es van fer podria ser una col·laboració, a la campanya de recollida de firmes, d'un partit de l'oposició.

Potser a algú li agrada la seva prepotència, autoritarisme i fatxenderia, però a molts altres ens sembla que ja no són temps d'anar així pel món.

Que ho fanfarronegi bé, mentre pugui, i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

PD: Com que també s'ha permès jugar amb les paraules de que si els ciutadans signants, s'oposaven a tot tipus de zones blaves, li recomano que llegeixi la instància. Després quan li passi l'eufòria, repeteixi el que hi posa, i veurà que no té res a veure amb el que vostè diu a la televisió. O té memòria curta i desenfocada, o un morro que se'l trepitja.