divendres, 20 de març del 2009

Volant sobre les zones blaves o “The Jordi Riba’s show”.

Com ja quasi tothom sap aquesta setmana s'han lliurat les firmes contra l'ampliació de les zones blaves (unes 10.750), i sembla ser que l'oposició també està preparant un document per sol·licitar un ple extraordinari, on es demanaria la derogació dels poders que s'irroga l'alcalde per imposar zones blaves per decret, malgrat la majoria de les forces polítiques hi estan en contra.

Si tot succeeix d'una manera raonable, podrem dir que a Igualada tenim una democràcia viva i saludable, encara que alguns preferirien que no fos axis, per raons obvies.

En fi amb una mica de paciència hi haurà certes coses i certes persones que seran posades al lloc que els hi correspon i no al que gratuïtament s'atorguen.

Només voldria fer un incís, sobre l'arrogància de l'inefable Jordi Riba.

No es poden fer declaracions grotesques com les del dimecres, perquè s'oblida que està al servei dels ciutadans, i no a l'inrevés, com el poble ha de recordar-li sovint. Durant la compareixença es va referir a les firmes sobre les zones blaves - amb un estat d'eufòria incomprensible - amb una prepotència i actitud que són una ofensa als ciutadans d'Igualada i comarca, com també una demostració de manca de respecte pel càrrec que ocupa al servei dels Igualadins. Per aquestes actuacions, a totes llums innecessàries, no calen ajuts addicionals, ni haver d'animar-se prèviament.

Sabent com sabia - i això ho dic amb el ple coneixement de causa - que el dia 12 d'aquest mes ja s'havien intentat enregistrar les firmes, - que per ajudar al personal administratiu de l'Ajuntament, es van enquadernar i numerar les fulles - dir el que va dir, és una manca d'escrúpols i d'un cinisme que fa fredor. Quan parla de què només es tindran en compte les signatures dels ciutadans d'Igualada és una altra demostració de l'absoluta incoherència i intolerància d'aquest personatge. Posar ara a treballar el personal municipal en una feina de comparar el cens amb les signatures per rebaixar la xifra, és ridícul. Quantes ni calen per donar per bona la queixa? O és que si el nombre és elevat ens farà l'honor de dimitir en veure's contestat de manera aclaparadora? Per cert o molt m'equivoco o només en són necessàries als voltants d'unes 4.000!

Anem a veure, és que les zones blaves a Igualada només afecten als Igualadins? Perquè si es axis potser que ens empadronem tots a pobles de la comarca i aleshores no haurem de pagar rés a Igualada. O és que simplement es referia en to depreciatiu als Anoièncs, perquè només els toca pagar i callar! Tal vegada hi ha quelcom, que ens hauríem de fer mirar.

En fi, en Riba que fa anys que viu a la nostra esquena, hauria de començar a buscar-se feina, aprofitant-se dels favors fets o de la família, perquè en el mercat lliure és cada vegada més difícil trobar llocs per aquest tipus de persones. Clar que no s'ha de desesperar. Encara falta temps per les properes eleccions i així poder cercar opcions que per la majoria ens estan vedades.

Però el cert és que per Igualada i per la democràcia seria molt millor, tenir molta menys prepotència a la Casa de la Vila.

Bon cap de setmana.

Josep M. Torras Payerol