dijous, 2 d’abril del 2009

Homenatge al meu amic Ernest Guillé i Moliné.

Avui llegint l'Enllaç he trobat el següent article sobre l'homenatge al meu amic Ernest Guillé i Moliné, que ens va abandonar deixant-nos orfes de la seva saviesa el mes de Juny de l'any passat.

Per la meva banda i com a col·laboració a aquest homenatge voldria demanar a tothom que que hagués tingut contacte amb ell o conegui a gent que l'hagés conegut, que s'hi apunti, s'ho mereix.

Posts meus sobre n'Ernest:

http://www.igualadi.com/2008/02/en-ernerst.html

http://www.igualadi.com/2008/02/he-anat-veure-un-savi.html

http://www.igualadi.com/2008/06/ens-veiem-all-dalt-ernest-fina-ara.html

http://www.igualadi.com/2008/06/se-mha-mort-un-amic-en-ernest-guille-i.html

http://picasaweb.google.es/josepm.torras/PujaltErnestGuilleObservatori#


Homenatge a Ernest Guillé i Moliné a l'observatori de Pujalt

El dissabte 25 d'abril, a partir de les 17:30h de la tarda, es durà a terme a l'Observatori de Pujalt l'homenatge a Ernest Guille i Moliné.

L'Ernest va ser el fundador de la Fundació que porta el seu nom, i que es va crear per tal de portar a terme l'Observatori de Pujalt, inaugurat el desembre de 2004.

A l'Observatori de Pujalt ha quedat plasmat el seu treball de tota una vida dedicada a la ciència.

El camí en la ciència el va començar amb tan sols 17 anys sent el fundador de l'Agrupació Astronòmica de Barcelona, l'ASTER. Després de treballar molt, d'aprendre de forma autodidacta i fer molts estudis va acabar anant a Veciana, a la Masia de Ben Viure. Allà va instal·lar-se fins l'any 2000. Els anys de Ben Viure va poder contactar amb molta gent de la comarca i de Catalunya, persones que els agradava la meteorologia, l'astronomia o la ciència en general. El Tomàs Molina i l'Eloi Cordomí, homes del temps de TV3, van passar en un inici per Ben Viure per tal d'acabar d'engrescar-se en el camí de la meteorologia. Després dels anys de Ben Viure, al desembre del 2001, l'Ernest s'instal·la a Pujalt per portar a terme el seu darrer projecte, l'Observatori de Pujalt.

Des de l'Observatori s'està preparant l'homenatge que es mereix l'Ernest i per tal de dur-lo a terme s'està fent una crida a totes aquelles persones que van col·laborar o treballar al seu costat i que es poden posar en contacte amb l'Observatori de Pujalt trucant als 93 869 80 22 - 620 136 720, o també a través de observatoripujalt@gmail.com .

L'homenatge es centrarà en les seves dues principals passions en aquesta vida, la meteorologia i l'astronomia. Inicialment es farà un recordatori de la seva vida.

A continuació es realitzaran uns quants experiments de l'Ernest per tal de recordar el molt que li agradaven. L'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics serà l'encarregada de l'organització d'aquesta part, on els diferents collaboradors que va tenir l'Ernest seran els encarregats de realitzar els experiments. Després es farà una mica de berenar-sopar, tot fent una visita a les instal·lacions de l'Observatori per a totes aquelles persones que ho vulguin. La darrera part farà referència a l'astronomia.

L'Agrupació Astronòmica de Barcelona recordarà la contribució de l'Ernest a l'astronomia tot fent una observació de cel profund amb telescopis. Aquesta observació es realitzarà amb el permís de la meteorologia. L'acte és obert a tothom, confirmant l'assistència als telèfons 93 869 80 22 - 620 136 720 o via mail a observatoripujalt@ gmail.com per tal de facilitar l'organització del mateix acte.

Observatori de Pujalt