dimecres, 22 d’abril del 2009

Rectificar es de savis, encara que sigui a la força.

Article del diari digital anoia.cat, sobre la convocatòria d'un ple extraordinari per retirar la competència d'ordenar l'ampliació i la regulació de les places de zona blava. Inclós el meu comentari publicat al diari.

Actualitat

Aymamí: 'Em treu un pes del damunt, així tindré una obligació menys'

Un ple extraordinari retirarà la potestat a l'alcalde d'ordenar el nombre de places de zona blava

POLÍTICA DIJOUS, 16 ABRIL 2009. 03.00H

Els grups municipals a l'oposició d'Igualada, els 6 regidors de CiU, els 3 d'ERC i els 2 del PP han presentat aquest dimecres una petició per convocar un ple extraordinari en el qual es votarà retornar al ple, i per tant retirar-la de l'alcalde que és qui la té actualment, la competència d'ordenar l'ampliació i la regulació de les places de zona blava. L'alcalde igualadí, Jordi Aymamí, ha insistit que retornar la competència al ple dificultarà les decisions, però que a ell, personalment, no li va malament ja que li 'treu un pes del damunt'. El tinent d'alcalde, Jordi Riba, anunciava dies enrera que el grup d'Entesa podria sumar-se a aquesta proposta.L'alcalde s'ha mostrat segur que el ple extraordinari es durà a terme, seguint el procediment habitual, i que tal i com estan les coses, amb la unanimitat per part de l'oposició (11 regidors) la modificació del reglament que demanen prosperarà.


Amb el ple extraordinari, CiU, ERC i PP pretenen derogar un article del reglament que estableix el sistema de gestió de les zones blaves i els aparcaments, i retornar la competència sobre l'ampliació de les places al Ple.


En aquest sentit, Jordi Aymamí ha recordat que el ple és sobirà i que per tant serà el conjunt, un cop prosperi aquesta proposta de l'oposició, el que haurà de decidir si ampliar més o fins i tot, què fer amb les places actuals. Aymamí mig somreia quan assenyalava que 'juntament amb la decisió i la potestat de decidir, s'hi afegeix el cost polític, el cost econòmic i social que acompanya una decisió d'aquest tipus, poc popular, un desgast que l'hauran d'assumir igualment'.


L'alcalde ha recordat que aquest tipus de decisions, poc populars i que comporten un desgast polític, seran complicades de decidir a través d'acords, ja que la disparitat d'opinions que es pot donar entre els grups polítics, pot dificultar la presa de decisions en aquest sentit.

Entesa podria sumar-se a l'oposició

El tinent d'alcalde Jordi Riba va afirmar dies enrere, en una tertúlia política de Radio Igualada, que la seva formació es planteja NO oposar-se i permetre canviar, d'aquesta manera, el reglament que permet a l'alcalde ampliar les zones blaves sense tenir el suport de la majoria del ple municipal.

La zona blava segueix portant cua.


Comentari:

1 - Josep M. Torras Payerol

Igualada

22 abril 2009, 08.52 h

Només un petit comentari d'un igualadí conegut militant de CDC, a les paraules d'un conegut andorrà, militant del PSC i que ocupa actualment la cadira de l'Alcaldia d'Igualada,

Rectificar es de savis, felicitats!

Els altres comentaris m'hi sobren i els somriures també.

Només com a recordatori: Decidir a través d'acords, és actuar democràticament. Governar per decret i sense consens, és simplement dictadura.

2 comentaris:

climent ha dit...

Hi ha comentaris que tenen algun que altre símil. Quan l'alcalde diu .."no li va malament ja que li 'treu un pes del damunt', te una altre definició, la del llop famós. "Quan no les pot haver, diu que son verdes". En un altre ordre de coses, parlar de costos polítics, es el normal, però parlar de costos econòmics es una mica de barra. Es clar que tot plegat ha costat i costarà diners... del contribuent, ja que no se de cap polític, que quant la caga, se li descompti de la nòmina.
Pel que fa la declaracions d’en Jordi Riba, més del mateix. Es clar que la seva formació plantegi NO oposar-se, ja que seria com posar-se al mig d’una via i parar amb la cara tot i que pot ser molt dura, el tren de la democràcia d’un fotimer de veïns, que amb les seves signatures fa dies que diuen prou. Prou de robar-nos, prou de mal gestionar la nostra ciutat, prou d’enfotre-us dels que uns voten i un mantenen...
Tenim un polítics que son com canalla malt criada, no paren de fer rebequeries.

Climent Requesens

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Climent,
Gracies pel teu comentari, fins avui no he conegut cap polític mut, a alguns, molts per desgracia, quan els hi posen l’escarxofa (micro) el davant, l'afany de protagonisme els perd.
Tampoc conec cap polític que s’equivoqui, i menys que reconegui els errors i pagui de la seva mesada. Encara que l'altre dia en Quico Homs em va sorprendre, a toro passat, però va reconeixent errors i això l’honra.
Suposo que si caminessin a ras de terra com la resta dels mortals i no levitessin tant, per les circumstancies que siguin, la gent se’ls prendria mes seriosament i em refereixo als polítics que governen, es un dir, a Igualada.
Però almenys entre uns quants i amb la inestimable ajuda dels ciutadans de peu, estem aconseguint que comencin a tocar de peus a terra i et puc assegurar, que això només és el principi.
La intenció, almenys la meva es re-inventar la política, en aquest cas local i aconseguir tenir polítics que treballin a peu de carrer, no des de cadires en l'Olimp.
Una abraçada.
Josep M.