divendres, 30 de juliol del 2010

Els espanyolistes recalcitrants, reafirmant la Nacionalitat de Catalunya?

Aquestos dies hi hagut un gran rebombori a causa de les curses de braus. Deu ser que no hi han altres temes més importants!
No em malentengueu. A mi les curses em semblen d’una ancestralitat superada, de l'Espanya profunda i arrelada a uns hàbits i costums que no fan gens pel segle XXI. D'altre banda tinc un gran respecte pels animals. L’he anat desenvolupant a través del meu gos en “Quillo”, nom sense cap altre connotació, només perquè el seu pare es Andalus – una nacionalitat? - i és l'alegria de la vida i amb el que tinc una empatia, que fa que a vegades em senti un més de la camada.
Però ni considero que el tema sigui tant important, ni que mereixi que les reaccions de uns i altres arribin al nivell que estan arribant.
La Sra. Camacho la “jefa imposada” del PP a Catalunya - suposo que deu ser per les seves arrels i que ha de recuperar els orígens - ha presentat o presentarà una proposta perquè les curses de braus siguin declarades bé de interès cultural i artístic.
Li referiré una frase que fa anys vaig veure escrita en una muntanya abans d'arribar a Saragossa – parlem de l'Aragó, no de Catalunya – que deia si fa o no fa: “Si el toreo es un arte, el canibalismo es gastronomía”.
Si la seva única forma de fer política, és anar sempre contra tot el que decideixi el Parlament de Catalunya, potser s'ho hauria de fer mirar. Els que ho han decidit, fet i fet, segons els seus principis i els de la Constitució amb “ñ”, els Catalans som Espanyols, per tant uns Espanyols tan vàlids com altres. Dir que Catalunya proposa i Espanya disposa, és el mateix que dir que els Catalans no som Espanyols. En que quedem Sra. Camacho? Està reconeixent implícitament la Nacionalitat Catalana, que ens nega tant aferrissadament?
Això em fa pensar que els castellans tenen cada vegada mes clar, que nosaltres no ho som d’espanyols. Aquesta conclusió la trec de la campanya que s’ha tornat a desfermar, del “no compre productos Catalanes”, a causa de la prohibició de les curses de braus a Catalunya.
És de suposar que tots els que segueixin aquesta campanya, no ens consideren Espanyols. Per tant estan també reconeixent la Nació Catalana, sense donar-s'en compte. Potser haurem d’anar al TC, per dir-los que hi ha molts “Españoles” que ens reconeixen allò, que ells ens volen negar. Quina paradoxa!
A tota aquesta trepa ja no els hi explico, que potser no podrien, ni anar amb cotxe, ni fer servir l'aigua, ni la calenta ni la freda, ni per suposat la calefacció, que haurien d'anar a peu, que no podrien anar de vacances, ni al lavabo a fer les seves necessitats i tantes altres coses, sinó gastessin productes Catalans – Espanyols? -. Però això tan se val. Quan un és tancat de mollera poques coses pot entendre.
És ridícul, i demostra la capacitat d'intel·lecte d'alguns, que s'endeguin aquestes campanyes. L'únic que fan es posar en evidencia que el seu nivell, està a l'alçada dels seus actes. Només es commouen pel “carpetoventonisme”, el futbol, els braus, tele escombraries i poc més. Aquests són els seus problemes, o la forma d’evadir-los. Semblen d’aquells que no s’han adonat del mon real del segle XXI i volen tornar a l’edat mitjana.
De totes maneres els hi haig d'agrair que amb cada actuació seva, amb cada “Español” que segueix aquestes consignes, s’aconsegueix convèncer a més independentistes per la causa. Perquè ja no es tracta de ser més o menys Catalanista, sinó de sentir-te maltractat pels que haurien de ser els teus iguals. Aquells que es creuen que tenen drets per sobre de tothom, dels Catalans, i de totes les llengües que no siguin la seva.
Gràcies de nou doncs a tota aquesta gent, que estan fent tant per accelerar el camí cap a “Itaca. Ho estan fent molt millor, que els més convençuts independentistes.
Clar que potser aquest post l’hauria d’haver escrit en castellà. Però ben pensat està bé així. Si l’hagués fet en la seva llengua potser s’adonarien del que estan fent i deixessin de fer babauades i dir bajanades. Convé que ens “afavoreixen” i vagin fent independentistes. És a dir, el contrari del que ells pretenen.
Que ho toregin be, i fin un altre.
Josep M. Torras Payerol