dijous, 2 de desembre del 2010

Ara no sé, si la ciutadania es ruca o “tan intel·ligent”, segons el que vota.

Avui he llegit, que últimament no hi tinc costum, un dels articles de propaganda institucional que regala en Carles Cuerva cada setmana als lectors de l’Enllaç.
No tinc res contra la gent que expressa la seva opinió, ni contra els que defensen les seves creences amb arguments intel·ligents, o com a mínim interesants, però em cansen molt els que fan servir sempre la mateixa cançoneta.
Avui no sé perquè me l’he llegit. Suposo perquè parlava de les passades eleccions al Parlament, i volia saber el que deia d’un tema, que vistos els resultats, poc hi ha que comentar.
Be, la intenció d’aquest post és evidenciar les incongruències, entre tota la fullaraca de lleponamenta descarada que hi ha abocat.
Diu textualment: .....La ciutadania no s’equivoca, i per tant felicitar la coalició que podrà governar, tot i que ni el 2003 ni el 2006 vaig rebre la felicitació (i la ciutadania tampoc s’havia equivocat en possibilitar la formació de dos governs d’esquerres). Alguns saben guanyar i perdre i altres no...
Aquest estil d’escriure, que ja em conec, és una manipulació grollera de la realitat. Que jo sàpiga, i si no és així que se’m corregeixi, el partit que va guanyar les eleccions el 2003 el 2006 és el mateix que ho ha fet ara. Tots sabem quin és. Una cosa diferent són els pactes que es fessin a posteriori. I per tant no veig per enlloc a qui s’havia de felicitar. O potser volia que es felicités als perdedors? O potser ell va felicitar al guanyador, que guanyant no va governar? Pel què diu, potser volia que els felicitessin pels acords a tres i així poder governar?
Parla de dos governs d’esquerres, però el seu líder i clar perdedor en les últimes eleccions va renegar de l’Esquerra nacionalista. En què quedem? D’algunes esquerres o el que calgui per la cadira! Quina llàstima, que aquesta vegada no sumaven, i la guineu, en no poder haver-les, va dir que eren verdes!
Més endavant en el post segueix amb la propaganda llépola de sempre. Que si hem fet això i haguérem fet allò, sense importar la manera, ni l’excel·lència dels projectes, simplement repetint de nou la cançoneta... Que no s’adona que això, com s’ha vist pel resultat de les eleccions ja no cola i els ciutadans ja no s’ho escolten?.
Més faltaria que aquest govern, tant d’esquerres, que sempre ha estirant més el braç que la màniga, endeutant-nos a tots fins a nivells mai coneguts, no hagués fet res o no hagués projectat res. Una altre cosa és si el que s’ha fet, estava ben fet o no, i si es podia fer amb els recursos que disposaven.
Tenint en compte el número de paràsits inútils que han col·locat en el engranatge de la administració i que ha fet que aquesta estigui quasi completament bloquejada econòmicament, dubto molt de que es pugui parlar de bona administració. Més aviat de un malbaratament de recursos tal, que s’ha hagut de generar deute a un preu exorbitant només per pagar les despeses corrents. Us sona això? Doncs és el que fan totes les empreses, que després acaben presentant el concurs de creditors. Però en aquest cas, l’empresa som tots nosaltres!
Segueixo citant literalment ... Alguns han girat la mirada cap a les pròximes eleccions municipals, i es fan trasllats de càlculs. En el cas d’Igualada els resultats mostren que la ciutadania ha estat sempre conscient del que votava en cada moment, i n’estic segur que al maig de l’any vinent també; va ser tan intel·ligent d’escollir els gestors municipals el 2007 com ho serà el 2011.....o sigui que “alguns” dels que no van votar opcions d’esquerres a nivell de Catalunya, van ser o rucs o poc intel·ligents i en canvi a nivell local seran “tan intel·ligents”?
Doncs mira aquí no cal dir gran cosa. Si el mateix que “alguns” defensaven a nivell de Catalunya, i ara ho fan a nivell local - com que no queda més remei pels que viuen de la mamella - la conclusió està cantada. Però com que no m’agrada desvetllar el futur, de aquí sis mesos ho sabrem “segur”, i aleshores sabrem, segons el seu pensar, si els ciutadans d’Igualada seran rucs o “tan intel·ligents”. El President Montilla també va aguantar fins el darrer minut del temps que tenia sabent el que venia. Tant li feia el que haguessin d’aguantar els ciutadans. Ara hi ha un termini legal i fins aleshores haurem d’anar aguantant bajanades dels que manen. Esperem que no ens arruïnin abans.
Com deia “alguna”, “el socialisme s’acaba quan s’acaben els diners.......dels altres. Un Govern que malbarata els diners dels altres ideològicament sense control i gasta més del que el que ingressa, porta al País a la ruïna ...” i això també es vàlid per Igualada.
A bon entenedor, poques paraules calen...
Igualadins! Si escolteu el que diu en Carles Cuerva, i feu el que ell voldria, us dirà  que sou “intel·ligents”. Però em sembla que podeu fer servir la vostra intel·ligència natural per saber el que heu de fer en les pròximes eleccions Municipals. Aquí a Igualada també hi ha hagut temps per patir les polítiques “d’esquerres”, on ja mai més han volgut als d’Esquerra. No són diferents de les que fan arreu, encara que per aquest insigne escriptor de pagament, Igualada “is diferent”. Potser perquè aquí les polítiques “d’esquerres” és fan, amb els vots del PP!? 
Que ho consciencieu be i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol