dijous, 30 de desembre del 2010

Opi sobre el discurs de n’Aymami, de la obra feta per l’Ajuntament el 2010!?

He llegit un resum fet del que ha dit l’alcalde Aymami referent a les actuacions de l’Ajuntament (no totes) fetes en el 2010, suposo que com a discurs de tancament d’any. Després de llegir i reflexionar, la meva opi discutible com qualsevol altre, us la faig avinent:
Ronda Sud d’on? Perquè que jo sàpiga no hi na cap entrada ni sortida directa a, o des de Igualada. I no em val que quan es faci la segona fase ja hi pensaran. Les obres quan se fan és fan pensant amb tot i no es pot dir que esperaran que es remodeli l’altre banda del riu per fer-hi una sortida. No discutirem ara a aquestes altures que és primer, si el ou o la gallina. Haver fet una entrada i sortida a o d’Igualada, no està supeditada per res a la remodelació de l’altre banda, per dir-ho clar i català. Per cert a la sortida de Igualada pel Pla de les Gavarreres tampoc hi ha una entrada directa a la Ronda i s’ha d’anar fins a la rotonda de Vilafranca-Manresa i tornar enrere. Mala planificació, mal disseny!
Recuperació del espai Riu Anoia: Primera fase feta per la empresa Proinosa, res a dir. Van netejar buidar i ampliar la llera i van posar les contencions. La segona fase, la de la recuperació de la vegetació de ribera feta pel la empresa Moix, amb discussions de si es guardaven els xops i les pollancres, per replantar-los de nou i amb les afirmacions de la regidora Sra. Conxa Castells de que no es guardaven però que se’n posarien de nous. Be! Camins per persones n’hi han, que no se que tenen que veure amb la regeneració de la vegetació de ribera. Tanques de fusta, moltes. Arbres de sota-bosc a fora de la llera uns 3.500. Arbres a la llera del riu cap! Espais perquè els animals es puguin reproduir i se sentin protegits, cap! O se’n van a la part encara original de la llera on hi han xops, pollancres i canyes o se’n van a l’espai fluvial - de fang - de Vilanova del Camí. A la llera només hi han els clàssics “puros” que quan hi ha una rierada, han de anar-hi les màquines per desembussar les passeres d’aquesta planta. A la llera del riu no hi han arbres que puguin consolidar la erosió de la vorera i resistir les rierades. Els arbres del camí fora de la llera s’han de regar molt sovint cosa que no va ser prevista a l’hora de plantar-los - es pot veure molt freqüentment el camió cisterna carregant al pou freàtic que hi ha al costat del cementiri - perquè clar els arbres de ribera que s’haurien d’haver plantar, no necessitaven ser regats - precisament per ser de ribera - però els de sota-bosc que no tenien res a veure amb la regeneració de la ribera, si! Total € 1.000.000 per fer un pegat, sense comptar el que costa regar-los tant sovint. No dic que no m’agradi veure animals al riu, però la regeneració s’ha fet molt mal feta i molt cara pel que s’ha fet. S’ha urbanitzat el riu, per comptes de regenerar-lo. Una imatge val més que mil paraules: Comparativa de la pròpia ACA sobre lleres de riu.
Projecte de simulació en el àmbit de la salut: Molt be com idea a qui pertoqui!
Escola d’Infermeria: Primer Universitat de Vic, després Universitat de Lleida, és quelcom factible o qui dia passa quatre anys empeny?
Desplegament de fibra òptica: Només una pregunta. Ja que es diu que ajudarà enormement al desenvolupament de les nostres empreses. Quina empresa privada d’Igualada se’n beneficia i quantes en quedaran per instal·lar-la, amb la política de depreciar o no voler industries a la ciutat? Els € 1.500.000 ja estan gastats, però no precisament per industries, ni empreses. Pot ser amb la intenció de crear una altre empresa Municipal per gestionar la infraestructura, d’aquestes que en sobren tantes a Catalunya i a la Ciutat i que ajuden tant, a augmentar l’endeutament?!
Taxa d’atur: Només una observació de darrera hora, Escorpion, Vives Vidal, Azcar, etc. S’estan creant realment nous llocs de treball o  hi ha algú que viu en un miratge i els únics llocs de treball que es creen són els públics i improductius i no els privats productius?
POUM: No entenc l’entossudiment, però quan un decideix que són tots els demés que van en direcció contraria, només queda prevenir avisant els demés perquè no sofreixin cap accident, per culpa del conductor convençut que ell va be, o aturar-lo si es pot.
Aparcaments i Zones Blaves: Segur que es tracta del mateix “conductor” del punt anterior.
La política d’aparcaments i Zones Blaves, no està basada en un servei al Ciutadà, sinó en salvar els comptes d’explotació d’una empresa Municipal anomenada SIMA que mai hauria d’haver existit. Fins a convertir-la en l’enemic numero “ú” dels que tenen automòbil d’Igualada i Comarca. Tot per intentar fer quadrar uns números impossibles i jugar a fer d’empresaris amb els diners dels demés.
Espero veure com fan quadrar el pressupost pel 2011, sinó és que el prorroguen per manca de quadratura. Perquè ja ha passat l’època en que els gossos es lligaven amb llonganisses i els menys dotats feien rellotges, i amb la mentalitat i els diners d’abans, no es poden fer pressupostos d’ara.
Cuideu-vos i bon any a tothom.
Josep M. Torras Payerol