dilluns, 20 de setembre del 2010

Carta oberta al Sr. Calbó, sobre la reforma de les Zones Blaves d'Igualada.

Acabo de llegir el següent comunicat del PPc als mitjans de comunicació:
El PP vol que la zona blava de l´hospital sigui gratuïta durant una hora
'El grup municipal del Partit Popular a Igualada reclama la gratuïtat, durant una hora, de les places de zona blava al carrer de Lecco (davant de l'Hospital d'Igualada) i la supressió del voltant de 15 places de zona blava de l'avinguda d'Andorra. Amb aquestes mesures, el PP "espera garantir que els ciutadans trobin aparcament per accedir a l'Hospital d'Igualada, al nou CAP i al nou equipament de la Fundació Àuria", assegura Pere Calbó en un comunicat de premsa enviat als mitjans de comunicació. El portaveu popular ha assenyalat que "amb la primera hora gratuïta en les zones blaves del carrer Lecco garantim un tracte just als usuaris de l'Hospital d'Igualada i del nou centre d'atenció primària", i que la segona proposta, eliminar 15 places a l'avinguda, vol frenar "l'excés de places" que Aymamí va aprovar en el seu moment. Calbó assegura que aquesta proposta "no suposa un desequilibri econòmic que no pugui assumir l'empresa SIMA", explica en el comunicat.'
Tenint en compte el minuciós i acurat en els detalls que vol ser el Sr. Calbò en les seves argumentacions, aquest escrit el trobo molt simple i més aviat sembla un “pour parler” o sigui un parlar per parlar. També en el moment de fer-ho, quan va ser l’hora, no va voler recolzar els qui ho demanaven i volien una solució “més consistent”.
Sobre la primera qüestió tinc varies preguntes:
  • Pot assegurar a les persones que hagin d'anar al Hospital i deixin el cotxe en Zona Blava, que en menys d'una hora seran atesos i podran sortir del mateix sense rebre cap multa?
  • Un acompanyant del malat haurà de sortir cada hora a posar, un tiquet nou?
  • En que és basa per dir una hora?
  • Perquè no mitja o dues o gratuït?
  • Algun argument seriós, estudiat i comprovable, en aquest aspecte?
En quant a eliminar 15 places de l'Avinguda d'Andorra (suposo que no te res a veure amb l'origen de l'Alcalde) “per frenar l'éxces de places que Aymamí va aprovar en el seu moment”.
No vull ser agosarat, però si molt no m'equivoco, vostès els del PPc també hi estaven d’acord amb els arguments d’Entesa. I ara donar-li només les culpes a n'Aymamí, queda una mica lleig. Oi!
Per últim, que significa :"no suposa un desequilibri econòmic, que no pugui assumir l'empresa SIMA".
Primerament dir que quan és van ampliar les places de Zones Blaves, vostès hi estaven a favor, no perquè es pretengués afavorir a SIMA, sinó per motius de mobilitat i rotació per facilitar l'aparcament als ciutadans, o almenys aquests van ser els seus arguments.
SIMA, que jo sàpiga només porta la gestió de les Zones Blaves, lo que suposa que cobra per gestionar, no que visqui de la recaptació – si no és axis, corregeixi'm -, per tant, argumentar que traient només quinze places no és fa mal a SIMA, m'està dient que les Zones Blaves les van posar amb el secret argument d'afavorir el compte d'explotació de SIMA, no per afavorir la rotació d'aparcaments, que seria lo lògic. Si això fos així, potser algú i alguns partits haurien de pensar que prevaricar (prendre decisions per afavorir a particulars) és un delicte. Perquè no oblidem que SIMA és una empresa, per molt municipal que sigui, per molt tapadora que sigui i per molt que convingui a l’Ajuntament la seva falta de transparència.
SIMA, pel que diu, sembla que ha estat constituïda com a negoci, encara que hagi de donar servei al ciutadà. D’ací ve la queixa ciutadana perquè és un “escura butxaques” que recapta subtilment impostos que abans no hi eren, i que es llencen al clavegueram perquè em temo que es perden bous i esquelles i només és una mamella més, pels que viuen del “cuento”.
Ah! Els diners de les Zones Blaves han de retornar a l'Ajuntament, doncs el carrer és de tots, no de SIMA, l'Ajuntament pot delegar la gestió, però mai regalar el que es cobra per la Zona Blava.
A més hi ha una cosa que no sé si sap. Si no posa exactament la quantitat indicada en el marcador la màquina no li torna ni els diners ni li dona més temps d’estacionament. És un robatori en tota la regla. Perquè qui va a l’hospital no pensa en portar amb exactitud els cèntims que calen i tira un euro o dos... i bingo! 30 o 40% més de recaptació que ningú controla... i que potser vagin a la butxaca d’algun particular.
Suposo que vostè que va estudiar per advocat ja ha tingut en compte totes aquestes qüestions, per tant li pregaria que quan facin una nota de premsa, siguin molt més curosos en la seva redacció i deixin d'una vegada d'intentar prendre el pel al ciutadà. Que beneits del tot, no ho som i hi han certs arguments que insulten la intel·ligència, fins i tot quan s’està en campanya electoral.
Gràcies per corregir la seva nota de premsa, si és que ho fan.
Que ho aparquin bé i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol