dijous, 9 de setembre del 2010

Inauguracions a futurs o “corre corre, que te pillan”.

Aquesta setmana he llegit en els mitjans locals que a Els Hostalets és va inaugurar un Ecoparc. Fins ací res d'estrany. S'acosten les eleccions i s'han de fer moltes inauguracions perquè la gent vegi com han gastat els seus diners. És una feina que s'acostuma a deixar pels tres o quatre darrers mesos de la legislatura i són com una còmica cursa contra rellotge, que no sembla que enganyi a ningú.
Però en aquest cas es superen totes les expectatives. Recito part de la noticia:
El conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, i l'alcalde dels Hostalets, Jordi Calpe, van inaugurar ahir al matí el centre de tractament de residus Ecoparc 4 dels Hostalets de Pierola. .......L'Ecoparc 4, que ha d'entrar en funcionament l'any vinent, .............En poques setmanes començarà la fase de proves, que hauria d'estar enllestida durant el primer semestre del 2011................... En total, es crearan 70 llocs de treballs directes i 105 més d'indirectes. Narváez va assegurar que el personal contractat provindrà de les poblacions de la zona.”
Osti tu! Han inventat una nova modalitat d'inauguració, que se'n diu inauguració a futurs, ja que si la inauguració de debò es fes en el dia en que realment la planta està a punt, els inauguradors quasi segur que ja no hi serien i no podrien apuntar-se ni a la foto ni a les medalles. Per tant s'inaugura a futur i que “collons”! Surten a la foto que es del que es tracta i cap a inaugurar una altre cosa, que queda poc temps per fer-ne tantes i no deixar-ne cap al tinter.
En aquest cas sembla ser que s’ha perdut fins i tot la vergonya ja que no hi ha ni la corrent elèctrica per fer-la funcionar. I que per dissimular davant al personal, van col·locar uns generadors de gasoil per fer anar uns visenfins de manera que sembles que la planta ja estava preparada. Vaja una inauguració!
Ho imagino com mullar el ventre de la mare, que d'ací a quatre mesos ja naixerà el nano batejat i axis ja haurem pogut fer la festa, per si no hi fóssim convidats el dia del bateig.
Si senyor! Es com posar-se el sentit del ridícul allà on l'espatlla perd el seu digne nom, que qui inauguri una obra encara per acabar, bon inaugurador serà.
De fet amb aquest sistema ja ho hagueren pogut fer quan van fer els plans i així s'hagueren estalviat el viatge i el ridícul. Aviat no caldrà ni això només amb la parida, com la del tren a Lleida ja podem fer la festa. I si el 2020 quan diuen que ha d’estar fet, no hi ha ni les vies, ja donarem la culpa als que manin aleshores, que de ben segur seran uns altres.
De fet aquesta obra l'havia d'inaugurar en Montilla. Però - com deia un diari - entre ell i el ZP tenien feina en enganyar als Xinos, com ho fan amb els espanyols, i en Montilla com vol fer-ho amb els Catalans. Però ja no cola.
Dir que tot el que havien aconseguit, era que es creés una comissió conjunta que estudiaria la possibilitat de instal·lar la fàbrica de cotxes Chery a Catalunya és un escarni, però vendre-ho com un èxit comercial, o com a cosa feta, es com un acudit dels germans Marx.
Clar que ja hi va haver un viatge anterior al Japó, que va costar una fortuna a les butxaques del contribuent. L’èxit d’aleshores també va ser espaterrant. Ara que ja hi ha la distància del temps, no cal mirar les hemeroteques. Mentre es passejaven en taxi per Tokyo visitant els grans grups automobilístics i a Sony, però en realitat gaudint del “sushi” a origen, ací les seves sucursals, anaven posant la gent al carrer o venent-se per no tornar.
Ei! Que a mi l'Ecoparc em sembla bé. Segur que té lògica, però trobo que les coses s'han d'inaugurar quan ja estan preparades per funcionar. No quan l'interessa a algú per sortir a la foto i els tractes s'han d'esbombar quan hi ha contractes per entremig signats per fer la fàbrica, no quan encara s'ha de crear la comissió conjunta per estudiar-ne les possibilitats, més allà d'ací els de Chery no han dit ni mu!.
Espero que els trams de carreteres que han començat de-pressa i corre'ns, fa pocs mesos cap a Manresa i cap a Vilafranca no les inauguraran abans d'acabar-les, o si?
Al pas que anem aviat estaré empatxat de tanta inauguració com ve. Un tigre, dos tigres, tres tigres, grrrrrr!!!!
Que ho inaugureu bé i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Josep M,
Hauries de fer la lletra una mica més grossa però pel que mig intueixo llegint amb la lupa em sembla que avui coincidim amb el tema dels xinesos i els japonesos. La Chery vindrà o no vindrà però la Sony ja ha decidit en ferm marxar. "Fets, no paraules!"

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Ei Miquel!
Que amb ctrl i el signe +, s'augmenta el text de la pantalla tan com vulguis, de fet jo els faig servir sempre, en el meu cas cmd +. :-)
Per la resta gracies pel teu comentari, per cert no saps res nou per inaugurar a Igualada i així anem a dinar junts i de passada la fem petar, que ja són molts dies.
Una abraçada.
Josep M.