dimarts, 21 de setembre del 2010

Resposta del Sr. Pere Calbó, sobre el post de les Zones Blaves.

A tal senyor tal honor, a continuació adjunt’ho l’email que he rebut del Sr. Pere Calbó, que respondré adequadament i amb el respecte que mereix, intentant no faltar a la veritat, encara que a vegades cadascú te la seva.
Només agraït que hagi tingut la deferència de contestar, per això lo de tal senyor.......
La resposta serà el meu pròxim post.
Gracies de nou.
Josep M.

Benvolgut Sr. Torras,
He llegit amb atenció la seva valoració sobre la proposta del Partit Popular respecte a les zones blaves entorn de l’Hospital. Respecto les opinions que emet vostè en el seu escrit, però la gran majoria d’elles no les comparteixo. En relació a aquestes opinions m’ofereixo a contrastar-les quan vulgui i a conèixer quina és la seva proposta ja que no la formula en el seu escrit.
Però, alhora, vostè fa afirmacions que senzillament no son certes. I per tant li contestaré.
En primer lloc, l’actual ampliació de les zones blaves, que suposa doblar les que havia a la Ciutat, es va aprovar mitjançant Decret de l’Alcaldia, és a dir, per decisió de l’Alcalde d’Igualada (que era l’òrgan competent per aprovar-ho). El Partit Popular, en el Ple Municipal, en moltes ocasiones, ha manifestat que estava en contra d’aquest augment perquè el considerava desmesurat, fora de lloc. I el seu vot en el Ple, conjuntament amb d’altres grups municipals –CIU i ERC-, ha estat decisiu per treure aquesta facultat a l’Alcalde i atorgar-li al Ple Municipal.
En segon lloc, l’empresa SIMA, a més de la zona blava, gestiona l’aparcament de l’Hospital d’Igualada –per cert, aparcament que el Govern de la Generalitat es va negar a construir malgrat ser la seva obligació- i la grua municipal.
En tercer lloc, no es pot afirmar que no hagi transparència en l’empresa SIMA ja que en el seu consell d’administració estan representats els grups municipals del govern i de l’oposició (també el seu partit).
En quart lloc, les referències a que la recaptació de les zones blaves “vagin a la butxaca d’algun particular” no té cap tipus de fonament. Crec que és molt injust i poc ètic sembrar aquest tipus d’insinuacions.
Tots els ingressos que obté SIMA, un cop descomptat el cost del servei, reverteixen en la resta de serveis que presta la societat com per exemple l’aparcament (per tant, retornen a la ciutat i a l’Ajuntament). En definitiva, en aquests moments, reverteixen en serveis municipals de la nostra Ciutat. Si el servei el gestionés una empresa privada, el que sobrés dels ingressos, descomptat el cost del servei i en el seu cas el cànon a l’Ajuntament, revertiria com a benefici d’aquesta empresa privada. Potser és el que vostè proposa.
Si SIMA generés beneficis, l’Ajuntament hauria de decidir si incorpora aquests en el pressupost municipal o els destina a altres nous serveis que pugui prestar la societat.
En cinquè lloc, no entraré en les apreciacions personals que vostè fa a diversos responsables polítics. La meva experiència en política m’ha demostrat que quan algun ha d’utilitzar aquest tipus d’afirmacions és per què li manquen arguments per defensar la seva tesis.
En sisè lloc, potser vostè per la seva legítima afinitat política esta en contra d’aquesta proposta del Partit Popular, però no podem admetre que utilitzi expressions com “deixin d’una vegada d’intentar prendre el pel al ciutadà”.
Finalment, si em permet li explicarem clarament la nostra proposta.
-Suprimir les 15 places ubicades a l’avinguda Andorra. En coherència, amb el que sempre hem defensat, creiem que l’augment aprovat per l’Alcalde es excessiu. Aquesta proposta rectifica parcialment l’excés de l’Alcalde.
-1 hora gratuïta en les places que es troben en el carrer Lecco. Vostè sap que l’estada màxima en la zona blava és de 1 hora i 30 minuts. Per tant, si un ciutadà vol estar el temps màxim haurà d’abonar només 30 minuts ja que la primera hora no haurà de pagar-la.
Ens pregunta perquè una hora? La resposta és clara. De forma majoritària el temps d’utilització de la zona blava és en l’interval de menys d’una hora.
Considerem que un hora és un temps raonable per accedir al servei de l’Hospital. Si féssim 1 hora i 30 minuts seria a la pràctica la gratuïtat –ja que el temps màxim d’estada és de 1 hora i 30 minuts-. Però, si es fes la gratuïtat de la zona blava vostè creu que els usuaris podrien aparcar en l’entorn de l’Hospital i del nou Centre d’Atenció Primària? Nosaltres estem convençuts que no –moltes places estarien ocupades durant la jornada laboral-. Si vostè estableix la gratuïtat veurà que no haurà rotació de vehicles i les persones que vulguin accedir a l’Hospital no podran aparcar en el seu entorn, llevat que ho facin en l’aparcament de l’Hospital. Potser és això el que defensa.
Sempre m’ha agradat respectar l’argument de l’altre. Escoltar-lo i contrastar els arguments. Sempre que el debat es faci des del respecte personal. Malgrat que vostè en algunes afirmacions ha faltat aquest respecte, davant d’afirmacions que no s’ajusten a la realitat m’he vist en l’obligació de contestar-lo. Si vol continuar aquest contrast d’opinions li exigiré aquest respecte personal. Si no senzillament no el contestaré.
Li animo a que em faci arribar quina és la seva proposta envers la zona blava de l’entorn de l’Hospital i que li sembla la proposta de CIU que va formular al Ple de l’Ajuntament d’Igualada del mes de juliol.
Cordialment,
Pere Calbó”