dissabte, 1 de desembre del 2007

Cabòries sobre un "patracol", una palanca i dos Barris.

He estat reflexionant sobre els aproximadament 3 milions de euros, manteniment apart, (500 milions de les antigues pessetes) que es gastaran en un ascensor, un palanca de disseny y altres minúcies, entre el barri dels Set camins i el barri de Fàtima.

A primera vista em sembla una obra Faraònica (en la mesura d'Igualada) i absolutament dedicada al culte de la grandiositat i grandiloqüència demagògica del Faraó Sr. Aymami, la seva cohort socialista i altres aliats.

Per tant em faig una sèrie de preguntes, que quedaran sense resposta com sempre, o no.

Existeix algun estudi seriós sobre el transit de vianants que generarà aquest "patracol", una vegada deixi de ser novetat?

Quina quantitat de gent anirà a la Zona a peu i des de on d'Igualada? Perquè que jo sàpiga a la gent caminar no l'hi agrada gaire.

La gent del Barri de Fàtima anirà a visitar la gent dels Barri dels Set Camins i a l'inrevés, per quines raons i de quin tipus o faran encontres al bell mig?

Hi ha algun tipus d'interès turístic o comercial a una o l'altra banda que justifiqui el desemborsament o quelcom de interès especial que faci que la gent del carrer vagi caminant fins allà?

Quin estalvi esta previst amb aquesta construcció? Algú deixarà la moto o el cotxe a casa per anar a peu a la Zona? Si es axis no hi podran fer cap pàrquing, quina llàstima!! Ara que ja tenen la empresa de fer n'he.

Es podrà fer "ponting" si la gent no en fa us efectiu, es cobrarà per fer-ho? (No m'ho tingueu en compte).

O simplement i sense pensar malament, es un homenatge al barri de Fàtima (barri que mereix tots els meus respectes, ni mes ni menys que tots els altres d'Igualada) "por los servicios prestados"?

Sorpresa!!! Per la palanca i el ascensor no hi han contribucions especials, com al carrer del rec, els bulevards, places o a les famoses escales mecàniques, aquí ho paguem tots els Igualadins per igual.

En resum i simplement, per els pocs esportistes que aniran a peu al Puigcornet (la bossa d'esport pesa lo seu i el esport ja el fan a destí) i vianants curiosos, hi han altres solucions menys oneroses i mes imaginatives i es clar que el "patracol" no es ni un "Calatrava" ni un "Norman Foster" i no m'agrada donar idees.

I per favor no m'anomenin més les escales mecàniques! Tant subvencionar ascensors al Barri de Montserrat, arreglar aceres, entrades a edificis oficials i altres a tota la ciutat, en ares de la supressió de barreres arquitectòniques i resulta que per les escales mecàniques, no poden pujar ni baixar ni les cadires de rodes per a minusvàlids ni cotxets de nen. Quina coherència!!!

A mi francament el "patracol" em sembla un deliri de una nit d'estiu, un somni de grandesa i un malbaratament de cabdals públics, en una obra absolutament innecessària d'un exhibicionisme polític ratllant a lo obscè (amb totes les seves connotacions).

Els hi repeteixo vostès a administrar i administrar bé, que per això han estat anomenats, no cal fer invents per tapar les seves mancances, els invents facin los a casa amb els seus "calers" i s'hi volen ser prudents (que suposo que em els seus diners ja ho son) amb gasosa, que sinó desprès com que no tenen "cèntims" per fer altres coses molt mes necessàries, han de demanar crèdits en nom de tots, modificacions de pressupost o posar multes a dojo entre altres delicadeses.

Amb tota cordialitat, fins un altre.

Josep M. Torras Payerol