diumenge, 2 de desembre del 2007

Una de multes.

L’altre dia sortint a passejar amb els mes dos gossos en “Newton” i en “Quillo” ens vem trobar que en voler fer us del pas de vianants de la cantonada, no vam poguer perquè un tot terreny de alta gama ocupava al biaix el pas, tant per els d’un carrer com per els del altre, en el mateix moment me’n vaig adonar que un agent de la policia local l’hi estava clavant la multa, vaig pensar menys mal que castiguen el incivisme, al cap d’un instant va sortir el propietari del vehicle i va iniciar una entretinguda conversa amb el agent de la policia local municipal:

- Vostè no se si sap qui soc! L’hi va esventar al agent.

Aquest sense immutar-se massa, desprès de que el incívic l’hi expliques que era de una de les famílies mes benestant d’Igualada, l’hi va dir que fes un plec de descarrega i que ja l’hi tindria en compte el seu estatus social.

L’hi va acabar de clavar la multa, es va esperar uns instants i després va agafar la moto i va desaparèixer.

Uns vint minuts mes tard quan tornava de fer la caminada amb els meus dos amics del regne animal, el incívic encara tenia el cotxe aparcat al mateix lloc, per lo que ens varem tenir que arriscar jo i els meus gossos a passar per un zona que no estava senyalitzada i per tant perillosa per els vianants.

Fins ací la historia, desprès com animal rumiant que soc, vaig treure les següents conclusions:

El guàrdia, lo primer que tenia que haver fet abans de posar la multa, era torbar el infractor, la botiga estava exactament el costat, fer-l’hi retirar el vehicle del lloc fins a un autoritzat, dons la situació del vehicle era un perill per els vianants que tenien que sortejar l’o.

I aleshores clavar l’hi la merescuda multa.

Com sempre dic, la finalitat de les lleis i normes, les de civisme entre elles, no es de punir sinó de prevenir i en aquest cas la infracció va durar abans de la multa, durant i una bona estona desprès de la multa.

Es que no se’ls hi donen classes de criteri als agents municipals i sols se’ls hi ensenya a posar multes?

Si la norma o llei es fa perquè aparcar en un pas de vianants es perillós per la gent de a peu, perquè no es resol primer lo que es perillós i desprès es posa la multa? No es crida a la grua quan un cotxe aparca en un gual? Lo que es simplement una molèstia per el propietari del gual i no es fa el mateix en un pas de vianants, que si es un perill, no per un ciutadà sinó per molts?

En fi, crec que es una mica predicar en el desert, les coses fetes amb criteri no abunden, perquè per això s’ha de fer servir el “coco” i cansa molt i ha bastant-te gent que no esta preparada per sofrir aquest desgast.

Moralitat: El cervell el tenim per pensar no per fer bonic.

Fins un altre.