dissabte, 1 de desembre del 2007

Lliçons de tossudisme a l’Ajuntament o com fer entrat el clau per la cabota

En la darrera sessió al ajuntament vaig assistir estordit a un curset d’entestament, que hem va deixar “flipat”, em refereixo a la aprovació de l’execució i de les contribucions especials en la remodelació del carrer Josep Galtes, les argumentacions emprades per el govern de la ciutat em semblen si més no, infantils, faltes de rigor i a la vegades producte de un entossudiment lamentable.

Primerament els fets que va ser explicats de una manera esbiaixada per el Sr. Riba i argumentats també per el Sr. Aymami.

Resulta ser que la mateixa proposta feta en la anterior legislatura va ser al·legada, recusada, no acceptada o digueu com vulguis per els propietaris del carrer Josep Galtes, amb al·legacions signades per 160 sobre 256 en total, que van fer retirar la proposta, però això no va fer que els entossudits de l’Entesa desistissin del seu propòsit, sinó que van esperar que hi haguessin noves eleccions, per dir que si guanyaven en el barri del Sant Crist donarien per bona la proposta de fer el bulevard, es veu que no n’hi ha prou que la gent digui que no, sinó que s’ha d’anar provant fins que un se’n surt. Això se’n diu voler fer entrar el clau per la cabota. Bé continuem! Ara resulta que d’al·legacions en contra "segona part" (el procés es va fer a l’estiu amb premeditació, traïdoria i sense avisar directament als afectats) es de 99+1 firmes i d’aquestes segons Entesa, només 60 corresponen a propietaris lo qual interpreta el Sr. Riba es el 18 i tants per cent del total, res una misèria! Es veu que s’ha de provar varies vegades això de les al·legacions i si es fa en el numero suficient al final pots sortir-te amb la teva, per cansament del personal.

Be anem a rebatre arguments:

- Si les al·legacions en contra la primera vegada que es va proposar vans ser d’una majoria del 62,5 %, perquè el projecte no es va canviar o eliminar definitivament?

- Posar de nou la proposta dins el programa electoral Municipal, amb les premisses que es va posar, es totalment pervers, no es vota el projecte de un barri, sinó un projecte d’Igualada en general i als regidors que acompanyen aquest projecte; al votant l’hi poden semblar bé o nó els projectes o les persones, però ni tot ni tothom, per exemple: Suposo que van rebre vots de gent del barri de les flors, en canvi en el seu programa ignoraven totalment aquest barri, quina conclusió es pot treure d’això?

- De manipular les xifres en saben, tots els politics en són experts, però s’ha de ser acurat en la forma i en el fons, sinó correm el perill de no saber de que estem parlant, d’això se’n diu en castellà, “mezclar las churras con las merinas”

- Primer, es una fal·làcia augmentativa dir per una banda que la totalitat de vots de Entesa al barri del Sant Crist decideixen i resulta que per l’altre banda només es tenen en compte les al·legacions dels propietaris del carrer Josep Galtes, algú em pot dir quants d’ells van votar a Entesa i quants els havien votat en les anteriors eleccions?

- Segon, per jugar al mateix joc que Entesa, en el barri del Sant Crist en el any 2003 van obtenir 502 vots i en el 2007 només 436 o sigui una pèrdua efectiva en termes absoluts de 66 vots, el seu percentatge de vots va ser del 24,30% el 2007 contra el 26,67% del 2003 sobre el cens de tot el barri o sigui una pèrdua absoluta de 3,37 punts percentuals, amb una abstenció molt mes gran 51,56% el 2007 sobre un 42,79% el 2003 o sigui una pèrdua percentual de votants del 8,77% en aquest barri en concret, per tant ni vots, ni percentatge i si més abstenció. El cert es que un 75,70% del cens del barri del Sant Crist no els van votar, la veritat es que no entenc a que esperen per retirar el projecte.

- Tercer, Sr. Riba vostè esta molt fluix en matemàtiques elementals, 60 firmes segons vostè (de propietaris reals, si no ho vaig entendre malament) sobre un total de 256, a casa meva encara donen un percentatge del 23,44 % , es una qüestió de fer una simple divisió i no del 17% ó 18% que vostè proclama, xifra molt semblant al percentatge de vots d’Entesa a tot el barri 24,30%, però el primer percentatge es sobre propietaris del carrer Josep Galtes, no sobre el cens de votants del barri. Si fem cas als veïns del carrer son 100 els propietaris signants la “segona vegada” i el percentatge es del 39,06%.

- En fi deixin de marejar la perdiu per justificar el seu totalitarisme antidemocràtic i si volen ser progressistes i demòcrates de debò i no de saló, facin un referèndum només al carrer Josep Galtes i només entre els propietaris i si surt majoria que diuen que no, compleixin la paraula i retirin el projecte i si no ho fan així diguin que ho fan per els seus “bemolls” però no enganyin al poble fent equilibris de circ amb números i paraules i menys amb el nivell d’estadística i matemàtiques que demostren, si fan el referèndum tot quedarà clar i no hauran de recorre a trucs de prestidigitació, per continuar enganyant el personal.

Sr. Riba i Sr. Aymami, facin repàs de democràcia i matemàtiques sinó no passaran el curs, que amb el temps es perd la memòria.

Que tinguin un bon dia i abrigui’ns que fa fresqueta, fins un altre.


JOSEP M. TORRAS PAYEROL