dissabte, 1 de desembre del 2007

Pop com animal de companyia

En la política municipal d’Igualada, cada vegada es mes evident, que PP i Entesa van fer el programa junts, els agraïments suposadament desinteressats que es fan cada vegada que el PP vota a favor de propostes d’Entesa en totes les que el seu vot es absolutament necessari, es per posar-se a exclamar "que se besen", "que se besen".

No es la primera vegada que em pregunto que te de progressista el programa del PP i que de conservador el programa de Entesa, però a totes vistes Entesa fa una política neoliberal, res a veure amb el progressisme; com diu al final el llibre de George Orwell " Rebel·lió a la granja", "tots els animals de la granja que espiaven, la reunió entre els humans (capitalistes en aquesta faula) i els porcs (que simbolitzaven els socialistes russos que dirigien la granja), van que quedar estordits perquè allà dins, ja no era possible distingir qui eren els humans i qui eren els porcs".

Ara anant a lo pràctic, al Ajuntament com que no tenen prou feina, volen muntar un consorci d’empreses, podríem dir-ne les "set germanes", de sobte i per art de màgia esdevenen empresaris, creen un "comitè tècnic" per estudiar les possibilitats, no se sap ben be en quina rama de la tècnica son especialistes cadascun, però la política es axis, fa savis a gent que no ho son i experts professionals a gent sense "currículum" ni estudis en el tema, tot per "inspiració divina", decididament es un altre mon.

Tot això em fa reflexionar, que busquen els de Entesa amb aquest consorci, si la funció del ajuntament es fundar empreses, ja fa dies que ho podien haver fet sense anar mes lluny amb les concessions dels pàrkings, de la neteja, etc. o ara es qüestió de crear mes llocs de confiança, per encabir a amics i parents en aquestes empreses? "el diner públic dona per molt", clar que els conservadors es freguen les mans, tal vegada com a part del premi per ser tan condescendents amb Entesa, ells els hi poden aportar capitalistes de pro que ens portaran a fer un consorci multinacional amb beneficis per "tots els capitalistes".

Però la funció del ajuntament no es fundar empreses i menys un ajuntament amb govern progressista, sinó preocupar-se per el dia a dia de la ciutat, no fos cas que el "llegir ens fes perdre el escriure".

Si en la vida privada els progressistes no son empresaris, que recoi i fan fent de empresaris en la pública, clar que arriscar amb els diners de tots es molt llaminer i no te cap mèrit, perquè ho que no deuen saber, doncs no exerceixen de empresaris, es que les empreses tenen pèrdues i guanys i que estan en el mercat lliure. No veig a l’ajuntament d’especulador immobiliari, de subministrador de serveis de wifi, ni de warf ni de wuuf (si encara estem votant a ma alçada!! Per la mor de deu!), ni de cable de fibra òptica, ni de venedors de energies renovables, ni de tantes altres coses que volen fer, però la ignorància es molt atrevida i al final es el poble el qui paga per les "pífies" i els experiments dels polítics. Ah! per cert si l’empresa d’aparcaments municipals vol fer un favor al poble que posi a Igualada les tarifes de Santa Coloma de Queralt, que per el seu pàrquing públic fa pagar la irrisòria suma de € 0,10 l’hora. A veure si agafen el repta.

Si volen saber ho que es el risc posin amb diners de la seva butxaca una fabrica de curtits o una de genero de punt, tindran la tecnologia mes apropada de les seves capacitats i veuran com es de divertit tenir una empresa real, en els temps que corren. De passada no faran competència deslleial a els empresaris del mon real.

"Zapatero a tus zapatos" i passiu-be que fa bon dia."


JOSEP M. TORRAS PAYEROL