dissabte, 1 de desembre del 2007

El Ajudant del “Xerif” d’Igualada necessita “pasta” extra per pagar els sous de la policia.

Com molta gent em va indignar i força que aquest any que be es consideri que els Ciutadans d’Igualada faran més del doble d’infraccions que el any passat, apart de que m’ofèn de que se’ns consideri que l’any 2008 serem mes del doble de incívics que el any 2007, per tant m’agradaria fer una sèrie de consideracions, que com sempre es quedaran sense resposta o no la necessiten:

- El any 2008 no hi deuen haver eleccions Municipals Oi!

- La població d’Igualada no s’ha duplicat. Oi!

- Es suposa que si els ciutadans d’Igualada som mes cívics aquest any, la policia Municipal no podrà cobrar els seus sous. Oi!

- Si es suposa que la policia haurà de posar un 115% mes de multes, que l’any passat, es que el any 2007 no van fer be la seva feina?

- No es de rebut posar en un pressupost com ingressos per pagar la policia, una recaptació de multes que encara no s’ha fet, es un ingrés atípic no típic.

- Hem de suposar, que sense les multes la policia Municipal no existiria?

- Obligaran els agents a multar amb tolerància “0” o a fer un “cupo” de multes?

- Tenen problemes de pressupost degut a les “inversions en empreses” o el milió docents mil euros del faraònic ascensor a la zona del Puig Cornet, mes la caríssima palanca de disseny, (Zona de votants de Entesa o sigui Fátima), fa que no tinguin diners per pagar a la policia? O es per el increment de la despesa en sous i en càrrecs de confiança de Entesa?

- El Sr. Riba ens hauria d’explicar amb quina “bola de cristall” treballa per endevinar successos futurs.

- El esperit de les lleis no es punitiu, sinó preventiu, per tant qualsevol interpretació que anteposi el càstig sobre el efecte preventiu va contra el esperit de la mateixa, les multes no son la finalitat de la llei, sinó el últim recurs.

En conseqüència, hem de suposar que el Sr. Riba a calculat malament els pressupostos i les “inversions” i com que no en hi ha prou amb els impostos i contribucions que ja paguem normalment, ara vol fer servir el recurs fàcil, l’impost directa al ciutadà al que tan propensos son el d’Entesa, contribucions especials, multes a dojo, etc., que el sofert ciutadà de peu ho aguanta tot o no?

Sr. Riba el incivisme es combat amb educació cívica i en aquest sentit no fan res, per si no ho sap tots els abusos es paguen tard o d’hora encara que sigui políticament.

En fi que Deu ens agafi confessats, perquè ara casi no es podrà respirar sense que et posin una multa, per compensar les vel·leïtats de uns administradors, que no saben administrar el que pertoca i que sempre en volen més a costa dels igualadins.

Ja els hi deia jo que el llegir els hi faria perdre el escriure, fins un altre.

PD: El PP amb les subvencions els llibres de text, es veu que ja compleix amb escreix el seu programa electoral i per eixos ha donat suport a Entesa en el pressupost, algun dia hauran d’explicar moltes coses els ciutadans o no?

JOSEP M. TORRAS PAYEROL