dimecres, 19 de desembre del 2007

“Conxorxi” Municipal d’empreses a Igualada Grup “Juan Palomo”.

Que ningú digui que no estava advertit.

L’ultim ple de l’any ha estat com era d’esperar, una altre classe magistral d’alta economia, a la que ja ens tenen molt acostumats els il·lustres catedràtics d’econòmiques i empresarials regint l’ajuntament d’Igualada.

Es tracta de fer un “conxorxi” amb les empreses fundades amb els diners de tots els Igualadins, a fi i a efecte de “embolica que fa fort” posar-ho tot a dins de la mateixa olla i així no se sabrà lo que es caldo i lo que es “xixa”.

Be, sembla ser que com que l’ajuntament ja esta molt endeutat (en realitat nosaltres estem endeutats) fins a límits legals, en altres paraules “fins el coll” i com dintre de la llei no te possibilitats d’endeutar-se més, dons bé, fa una fugida endavant i funda empreses “productives” i una de control “conxorxi”, a fi, a traves d’elles, demanar crèdits i obtenir hipoteques (avalades per tots) sobre propietats de les empreses i altres histories per disposar de més efectiu, sense que sembli que ens estem endeutant més, al mateix temps s’obra la possibilitat d’encabir mes gent de la seva corda a la gerència i altres llocs de “treball” d’aquestes empreses.

Com a mostra un botó: El gerent de l’empresa SIMA “construcció”? i gestió d’aparcaments, hi han col·locat un tal Sr. Martinez. M'explico seguint criteris empresarials de pluralitat, professionalitat, eficàcia i imparcialitat hi posen el fill d’un Sr. que es socialista de pro i gerent d’una societat limitada, ex cooperativa (ja no hi creuen en les empreses socialistes per excel·lència), que des de fa molts anys es dedica al servei de manteniment de l’enllumenat públic de l’ajuntament d’Igualada, els hi sona la cançoneta,

Ah! Les empreses son SL's a fi que els gerents no tinguin responsabilitats penals, no fos el cas que poguessin anar a la presó, si malmetessin el patrimoni “de tots”.

Aquest grupet d’empreses, petita “Rumasa” presentat i explicat, pel professor Sr. Riba “cum laude” en econòmiques i empresarials, vaja que viu de la rifeta de l’ajuntament des de fa bastant de temps, es permet el luxe de preguntar al cap d’un partit de l’oposició, que si l’hi fa por l’envergadura del “conxorxi”, a mi por no, pànic!!

Lo de Grup “Juan Palomo”, no es ni un acudit, ni es una broma, resulta que aquestes empreses formaran un entrellat en el qual es passaran “comandes”, les unes a les altres, es pagaran els serveis als preus que els hi sembli i faran competència deslleial a altres empreses del ram del "mon real", a sobre donaran serveis a l’ajuntament i sempre poden retroalimentar-se amb els diners de tots, els dels pressupostos i els de les altres empreses del grup i fer veure que funcionen amb criteris empresarials, vaja lo públic i lo privat en el mateix sac i endevina qui t’ha tocat.

A causa d’aquest “conxorxi” cada Igualadí es veurà endeutat per valor de més de € 2.000, total una xifra irrisòria, que multiplicada pel nombre d’habitants d’Igualada dona una quantitat que fa fredor d’uns € 63.000.000 de capital, en fi una bagatel·la. Això sí, serem socis tots els Igualadins però només hi posem el “calers” i res més i si va malament ja ens espavilarem, ells seran el consell d’administració i nomes hi tindran responsabilitat política, que es com no dir res, nosaltres a desembutxacar.

Sr. Riba apart de ser progressista o progressar amb els diners de tots, quin currículum que no sabem, te vostè? Perquè lo que més por em fa, es que “l’ignorància es molt atrevida”, però en aquest cas vostè no se’n juga ni un dels seus i tots dels nostres, que per jugar ja hi ha el Monopoli, però allà els diners no son de veritat. L’hi recomano que en demani un per reis i ens deixi en pau a tots els Igualadins, que vostè i els seus son mes perillosos que un nen petit amb una escopeta carregada.

Francament es creuen els amos i només son mals administradors, però no es preocupin el temps posa les coses al seu lloc i a les pròximes eleccions procurarem entre tots, que no sigui massa tard.

Que el PP i els socialistes es posin d’acord tan fàcilment en aquesta qüestió, em fa olor a “socarrada” i hi ha quelcom que no entenc, no havíem quedat que les empreses socialistes havien de ser cooperatives o aquí algú que s’ha canviat de bàndol?

Agafeu-se fort que venen corbes i no fos cas que derrapéssim. Fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL