dimecres, 5 de desembre del 2007

Alcarràs, Soses, la A2, la AP2 i Acesa “La Caixa”, parlem?

L'altre dia tornant d'un viatge a la Rioja, acompanyat d'un Sr. d'Alemanya, una mica mes em cau la cara de vergonya per haver-hi l'hi d'explicar que desprès de Fraga i hi ha la possibilitat de deixar l'autopista de pagament AP2 i entrar en l'Autovia A2 què no es de pagament.

Ell es feia creus de no veure cap cartell indicador que la A2 també portava a Barcelona, però sense haver de pagar i fent menys quilometres, ho trobava inaudit, tercermundista, de caçador d'incauts, etc., per no expressar altres paraules que va fer servir i que no tinc ànims de repetir.

Bé tal vegada i hi ha gent que no sap del que parlo, dons m'explico.

Venint de Saragossa en direcció Lleida per l'AP2 i a poc d'haver passat Fraga i hi ha un simple cartell que diu sortida 5 a 12 Km i en el cartell s'indica Alcarras/Soses i A2 i res mes, un tros mes endavant un altre cartell diu que pots anar per la sortida 5 a Andorra, Puigcerdà i altres ciutats en direcció cap els Pirineus i que la A2 porta a Barcelona res de res, finalment i nomes quan has pagat el peatge i sortit de l'autopista d'Acesa AP(pagament)2 hi trobes un cartell que per fi et diu, que la A2 porta també a Barcelona.

Amb perdó per qui s'ofengui però la cosa te la seva “bad milk”, mala llet en Català, quina classe d'autoritats o responsables de les carreteres “de España” o de Catalunya, permeten que no sigui indicat clarament en un cartell, que per la A2 també es va a Barcelona des de Lleida?

Perquè l'explotadora de l'autopista, Acesa, no indica aquesta possibilitat? Que es solsament per la quantitat d'incauts que cauen en la trampa, “la pela es la pela” per lo que mereix l'esforç i el risc de no posar'ho?

Que es que no està regulat per llei, senyalitzar be les sortides de l'autopista i indicar altres possibilitats d'arribar a Barcelona, per un altre camí i d'una altre manera?

Que es per desídia interessada de tots plegats o perquè algú i va bé, que sigui d'aquesta manera i no es faci res per canviar-ho?

Que estem en un País tercermundista i això es només una cacicada?

Si us plau a qui pertoqui, faci que s'arrangi aquesta anòmala senyalització, sinó tots plegats haurem de començar a pensar que i hi ha alguna ma amagada (o no tant) que mou els fils del guinyol, només a la seva conveniència.

Sincerament no voldria tornar a sentir vergonya aliena, davant d'Europeus civilitzats, que a aquestes altures de la pel·lícula ja no estem ja per aquestes ensarronades, com diuen en una propaganda a la tele “yo no soy tonto” i lo que menys m'agrada es que ens hi prenguin.

Si no ho arrangen lo mes aviat possible, facin s'ho mirar, perquè i hi haurà quelcom que fa tuf i desprès no diguin que ningú els hi a advertit.

Que tinguin un bon viatge, fins un altre.

Josep M. Torras

3 comentaris:

ezblogger ha dit...

Hola Josep M., buscant informació de com anar a Andorra per la A2 he parat al teu blog... doncs bé, et puc confirmar que tornant de Madrid no fa gaire (potser 3 mesos), la cosa continua igual: vam poder anar tranquilament per la A2 però al tornar vam caure al parany de la AP2 precisament per la falta d'informació als cartells... Malauradament no és l'unic punt de Catalunya on succeeix això... Tunel de vallvidrera també te un parany no recordo exactament en quin punt, la c-16 té un mini-tram que si no vas a la guait acabes pagant la incorporació a la ap-7 quan realment pots anar-hi per la c58 i com aquestes suposo que hi han més...ja n'hi ha prou! entre això i que et robin la cartera sense que t'he n'adonis hi ha molt poca diferencia...Es indignant, s'hauria de denunciar tot aixó..

Lalu ha dit...

M'ha agradat llegir aquest escrit. Jo estic convençuda que "La Caixa", que és principal accionista de Acesa, també està frenant el desdoblament de la N2, que ja clama al cel, però... qui té els calers mana.
Bon any!

Josep M. Torras Payerol ha dit...

Lalu,
Gracies pel teu comentari, la obra social no te límits.
Més del mateix:
http://www.igualadi.com/2008/10/comunicacions-igualada-o-haig-de-dir-la.html